Hürriyet Magazin

27 Eylül 2013 Cuma

Şehvetin Moda Dilinde Tercümesi: ALEXANDRE VAUTHIER




Bugüne kadar Kylie Minogue, Heidi Klum, Madonna ve Rita Ora gibi pek çok ünlü ismi giydiren Alexandre Vauthier, önümüzdeki günlerde parfüm, müzik ve iç mimari alanlarında yaptığı iş birlikleriyle de moda dünyasının yetenekli dahileri arasına girmeye aday. Fransız tasarımcı, başta koleksiyonlarının fanatiklerinin oluştuğu Amerika ve Japonya olmak üzere tüm dünyaya adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Mezun olduktan kısa bir süre sonra dünyaca ünlü tasarımcılar Thierry Mugler ve Jean Paul Gaultier'nin yanında kariyerine adım atan Alexandre Vauthier, onu destekleyen ve kendisine giysi yapımını titizlikle öğreten ustalarından öğrendikleriyle tasarım dünyasında tecrübe kazandı. Couture koleksiyonunun baş tasarımcısı olarak Jean Paul Gaultier'nin yanında 8 yıl çalıştıktan sonra kendi adıyla yıllardır hayalini kurduğu koleksiyonunu yaratmak üzere 2009 yılında Alexandre Vauthier moda evini açtı.  






Doğuştan gelen radikal tavrını ve titizliğini kendi markasının DNA'sına da taşıyan Alexandre Vauthier, koleksiyonlarını Anglo-Sakson ırkı ve Fransız kültüründen esinlenen bir stil ile ifade ediyor. Kadınsı ve şehvetli detayların ön plana çıktığı koleksiyonlarda cinsel çekicilik bedeni sıkıca saran sırtı açık elbiseler, dar pantolonlar ve derin yırtmaçlı eteklerde boy gösteriyor. Alexandre Vauthier'nin derin V yakaları ve cüretkar yırtmaçları ise adeta imzası niteliğinde. 

Couture tasarımlarıyla dünyaca ünlü yıldızların beğenisini toplayan Fransız tasarımcı, şimdilerde yaratıcı kimliğiyle hazır giyimden müzik sektörüne farklı sanatsal iş birlikleri ile medyanın gündeminde. Özellikle 2013 - 14 Sonbahar Kış Couture koleksiyonuyla büyük alkış alan Alexandre Vauthier'nin kıvrımlı ceketleri, seksi büstiyerleri ve transparan tasarımları için cesur müşterileri şimdiden bekleme listesinde. Siyah, beyaz ve nude tonlarının yer aldığı bu koleksiyonda sezon trendlerinden açık omuzlar, kürk detaylar, minik taş işlemeler, beli vurgulayan ince kemerler, şalvar formları ve asimetrik dikişler dikkat çekiyor. Sıkça kullandığı ceket-pantolon ya da ceket-etek takımların yanı sıra bu sezon farklı olarak tulumlara da ağırlık veren tasarımcı, cesur ama seksapelite sınırlarında temkinli davranmak isteyen müşterileri için de koleksiyonuna alternatif bir parça eklemiş. İşte moda dünyasının basamaklarını hızla tırmanan Fransız tasarımcı Alexandre Vauthier'nin koleksiyonundan sizin için seçtiğimiz en özel parçalar.









24 Eylül 2013 Salı

2013 - 14 Sonbahar Kış Koleksiyonları


... Ve Tanrı kadını yarattı. Ama bu kez sahnede Y kuşağının ne istediğini bilen, gözü kara ve umursamaz kadınları var. Maskülen siluetlere bürünen bu kadınların yolu, savaş sonrası modanın yaralarını saran 40'larla kesişiyor. Umut, güç ve direniş... Kadınlar, modanın bedelini erkekçe ödemek için dönüyor. 




Düşeş Palto
Giyinmenin değil ne giyeceğine karar vermenin zor olduğunu düşünen tasarımcılar, kış aylarının temel parçaları arasına soktukları paltolarla bu sezon işimizi kolaylaştırıyorlar. İlk bakışta elbise gibi duran hacimli paltolar, tek parçayla tüm günü geçirmek isteyenler için hem kolay hem de orjinal bir alternatif. Kısacası yeni sezonda paltonuzun içine ne giydiğiniz ya da ne giymediğinizin hiç bir önemi yok. Tek yapmanız gereken sabah kalkmak ve üzerinize geçirdiğiniz paltonuzla günün keyfini çıkarmak.




Fiyakalı Ev Kadını
Evde televizyon karşısında otururken ya da ev işi yaparken giyilen elbiseleri andıran tasarımlar, yeni sezonda cazibenin merkezine oturuyor. Pijama ve gecelik tasarımlarından ilham alan saten ve dantel kumaşlar her zamankinden daha çok göze çarpıyor. Sezonun hit parçalarına sahip olmak isteyenler için, pin-up şortlar ve sabahlık formundaki vizon ve astragan paltolar ön planda. 




Grunge Şıklığı
Y kuşağının protestocu ruhu 2013 - 14 Sonbahar Kış koleksiyonlarına yansıyor. Fantastik karakterlere atıfta bulunan grunge stili kendini kürk ve ekose deseninin hakim olduğu tasarımlarda sıkça gösteriyor. Özellikle tüvit kumaş bu sezonun en iyi tamamlayıcılarından. Çorap çizmeler, rahat tabanlı düz ayakkabılar ve botlarsa yeni sezonun 'it girl' ünvanını kapmak isteyenlerin vazgeçilmezler listesinde.




Beller Yukarı!
Yeni sezonun en çok göze çarpan detaylarından biri de hemen her defilede vurgulanan bel hatları. Kıyafetlere değişik formlar kazandıran ve aksesuar olarak da en çok kullandığımız parçaların başında gelen kemeler, özellikle kışın manto ya da trençkotların yanından bir an olsun bile ayrılmayacak. Bu trenden yola çıkarak bol kesimli bluz veya elbiselerinizi de korsajlı kemerlerle üste oturan modellere dönüştürebilirsiniz. Yüksek bel kemerlere gerek olmadan 90'ların bele kazak bağlama furyasından nasibini alan yeni sezon tasarımlarıysa farklı görünmek isteyenler için gösterişli bir alternatif.




Yakamoz Zamanı
Parıltıdan hoşlanan ancak abartıdan kaçınanlar 2013 - 14 Sonbahar Kış tasarımlarını çok seveceksiniz. Geçmiş sezonun baştan aşağı yoğun ışıltılarının yerini bu sezon yer yer minik taşların süslediği gizli parıltılar alıyor. Şifon drapeler, altın payetler ve işlemeler tasarımlara zarif ve lüks bir hava katarken, erkek kumaşından hazırlanan etek ve elbiseler ışıltıların arasında feminenliği maskülenlikle dengeliyor. Vücut hatlarını ortaya koyan taşlarla işli 'maxi tube' model eteklerdeyse seksilik had safhada. 


16 Eylül 2013 Pazartesi

STYLE ZOOM: "BACK TO CITY"

Tenimiz bronzlaştı, saçlarımızın rengi açıldı derken sonbahar göz açıp kapayana kadar yeniden kapımızı çaldı. Yeterince güneşe, denize ve eğlenceye doyduktan sonra Brandlife için artık şehre dönüş vakti..     


Şehirli Kovboy




Stil Mottosu: "Bu yaz topladığım enerjiyi düşünürsek, ne iş ne de pazartesiler artık korkutamaz beni!"

Neden Bu Kombin? Sonbaharın kapımızı çalıyor olması, yazla özdeşleşen püfür püfür elbiselere veda edeceğimiz anlamına gelmiyor. Midi boy hırkalarla sonbahara da adapte edebileceğiniz elbiseleri kovboy modeli botlarla kullanarak bohem bir stile kavuşabilirsiniz. Büyük boy çantalar ofiste işinizi kolaylaştıracak.


Olmazsa Olmaz Süet





Stil Mottosu: "Tatil bitmiş olabilir ama şehrin eğlencesi daha yeni başlıyor."  

Neden Bu Kombin? Yeni sezonun öne çıkan trendlerinden süet, yazdan sonbahara geçiş yapmak için en ideal seçim. Özellikle biker ceketler sonbaharın vazgeçilmezlerinden. Kombininizi açık renk parçalarla tamamlayarak dikkati ceketinizin üzerine çekebilirsiniz. Fark yaratmak içinse modası geçmeyen pleksi aksesuarları deneyin.


Cool Tavır




Stil Mottosu: "Renkli giyinmek için önümüzdeki yazı beklememe gerek yok."

Neden Bu Kombin: Yazın zevkle giydiğiniz renkli pantolonları koyu parçalarla dengeleyerek sonbaharda da kullanabilirsiniz. Bisiklet yakalı, düz renk trikolar her şeyle uyum sağlayarak kombin yapmanıza yardımcı olur. Unutmayın; son moda silgi taban ayakkabılar, trendy gözükmenin yanında boyunuzu da olduğunuzdan uzun gösterecek.     


Kolay Klasik



Stil Mottosu: "Tatil dönüşü en son istediğim şeylerden biri de alışverişe kafa yormak."

Neden Bu Kombin? Tatil sonrası şehre dönüşün en yorucu işlerinden biri de gardırop düzenlemektir. Yeni sezona hazırlanmak size bir külfet gibi gelmeye başladıysa, klasik model bir beyaz gömlekle işin kolayına kaçın. Altına jean ve bağıcıklı ayakkabılarla sokağa çıkmaya hazırsınız.



7 Eylül 2013 Cumartesi

STİL // Oriental Chic


Bir yanda masumiyet, diğer yanda önüne geçilmez bir çekicilik... Onu giydiğinizde etrafa yayılan hipnoz enerjisiyle herkesi büyüleyeceğinizi bilirsiniz. Çünkü hayatın karşı konulmaz cazibesine dair her ne varsa, hepsi aynı anda, aynı bedende, tek bir stilde buluşmuştur; Oriental Chic.




Asya'nın mistik ve sofistike ruhuyla yeniden hayat bulan tasarımlar, Oriental Chic stiliyle Uzak Doğu'dan dünyaya sıçrıyor. Yanardöner kumaşların üzerine origami sanatından ilham alınarak özel el işçiliği ile işlenen Japon çiçekleri, kimono tarzı elbiseler ve hatta devasal takunyalar... Her bir detay, bizleri gizemli Asya rüyalarının baş kahramanı olan zarif, naif ve sessizliğiyle görkemli, o özel kadın olmaya bir adım daha yaklaştırıyor. 







Oriental Chic stilinin en belirgin özelliği, geleneksel origami sanatından etkilenerek Uzak Doğu'nun ipek gibi özel ve hassas kumaşlarına yapılan usta efektler, geometrik şekiller ve çiçeklerden ilham alan oryantal motifler. Modern baskı detaylarıyla birleşen Japon tarzı ipek giysilerse, cazibeleriyle şıklığın en önemli tamamlayıcılarından. Renklere gelince... Kırmızı, beyaz ve siyah üçlüsünün yaydığı oryantal hava, gücünü çiçeklerden alan yeşil ve fuşyayla modern bir renk paletine dönüşüyor.








Oriental Chic stilini özel kılansa, diğer tarzlardan farklı olarak tarihten podyuma taşınan uygulama biçimi. Sadece modaya yön veren bir stilden değil, adeta özenle hazırlanılan bir ritüelden bahsediyoruz. Bunun en güzel örneğiyse; Oriental Chic stilini uygularken kimononun içine giyilen içlik nagajuban gibi kat kat giyinme biçimi ve obi adı verilen geniş kuşak kullanımından etkilenilmesi. İpek, saten elbiselerin asil ve zengin havasını ikiye katlayan kimonoların üzerindeki obi kemerlere atıfta bulunan çok katmanlı, sert kumaşlar ve kabuki ayakkabılar, işte tam da bu yüzden Oriental Chic stilinin en favori aksesuarları arasında dikkat çekiyor.
                  







Esrarengiz, derin, mesafeli... Zengin ama mütevazi... Özetle, sırf gizemli ruhuyla bile çok çekici! Ne dersiniz; yaz - kış neredeyse tüm tasarımcılar kendilerini Oriental Chic kadınının sihrine adamışken, neden siz de onlardan biri olmayasınız?  

Fotoğraflar // Jenny Hands


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...