Hürriyet Magazin

20 Aralık 2011 Salı

2012 Sezon Trendlerine Yön Veren 20 Stil Önerisi

Her ayın kendine has bir özelliği olduğunu düşünmüş müydünüz hiç? Eylül çoğu zaman sevimsizdir; yaz biter, okullar açılır, “Haydi, işinin başına!” derler. Ekimse cicim ayları gibi; sonbahara alışır, zevkini çıkartırsın. Kasım gelip, biraz arada kalınca kışı sayıklamaya başlar; hatta sırf bu yüzden 11.11.2011 gibi tutunacak hayaller yaratırsın. Zamanla her aya bir anlam yüklenir, ta ki aralık gelip çatıncaya kadar... Bir sene biter, yenisi başlar; dilekler sıralanır, hediyeler alınır, yılbaşı için umut depolanır. Adı üstünde yeni yıl; size kendinizi baştan yaratmanız için 12 ayda 1 amortiden şans tanır.

Biz bu şansı önce sevdiklerinizle, sonra giydiklerinizle yakalayın dedik ve 2012 moda trendlerinin olmazsa olmazlarını sizler için seçtik.

Mokasen Ayakkabılar: Maskülen çizgiler, şimdi de ayakkabılara sıçrıyor. Yeni sezonda deri, süet, rugan hatta tüylü; leopardan zebra desenlisine her türlü mokasen raflarda sizi bekliyor olacak. Kısa paça kalem pantolonlarla kombinlemeyi unutmayın. 

Egzotik Hayvan Desenleri: Piton, kertenkele, krokodil... Egzotik hayvan derilerinden esinlenerek ortaya çıkarılan desenler, ceketten ayakkabıya kadar giyimin her parçasında söz sahibi. Özellikle “envelope clutch”  yani, zarf formundaki çantalara dikkat! Fuşyadan sarıya, mordan su yeşiline kadar birbirinden iddialı renklerle, 2012’de tüm gözler sizin üzerinize çevrilecek.         

Maksi Payet Elbiseler: Genelde gece gezmeleri ya da şık davetlerde tercih edilen payetler 2012’de günlük hayatımıza giriyor. Bu sezon payetli üst parçaları lame pantolonlarla kombinlemek çok moda. Ayakkabıdaysa siyahtan şaşmayın derim. Fark yaratmak isteyenler, payet elbiselerle kiremit tonlarını kullanın.

Renkli Kürkler: Hayvanseverlerle tasarımcıları karşı karşıya getiren kürk tartışması, 2012’de daha da sert geçeceğe benziyor. Çünkü asıl furya bu sezon başlıyor. Petrol mavisinden yeşile, griden bordoya, etrafınız renkli kürklerle çevrilecek. Kısacası sezona, 70’lerin hard rock  stili damgasını vuruyor. Siz de kürkünden vazgeçemeyenlerdenseniz, minik dostlarınıza bir iyilik yapıp, suni derileri tercih edin.


Geometrik Dizaynlar: Optikal desenler, patchwork tasarımlar, etnik çizgiler...  Geometrik dizaynlar, başta maksi elbiseler olmak üzere, ayakkabı ve çantalarla sizi hipnoz etmeye hazırlanıyor. Vitrinde bu tip bir tasarımı görüp beğendiyseniz daha fazla bakmadan alın, yoksa çifte harcama yapıp göz doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekebilir.

Süslü Yakalar: İlkokul günlerine geri dönüyoruz. Servise koşarken boynunuzdan sarkan yakalar, şimdi vitrinlerde kendi etiketlerini sarkıtıyor. Üzeri değerli taşlarla süslü, dantel aplike yakaları, tül gömlekler ya da uzun elbiselerle kullanabilirsiniz.   


Pied de Poule: Genelde siyah beyaz kontrastın hakim olduğu, üzerinde tavuk ayağını andıran şekillerden oluşan dokuma kumaşları, 2012’de özellikle dizaltı elbiseler ve ayakkabılarda çok kullanılacak. Siyah bir ince kemer ve çantayla şıklığı yakalayabilir ya da kırmızı ceketinizle ortamın ısısını arttırabilirsiniz. 

Kısa Paça Pantolon: Skinny jeanlerden vazgeçmeye niyetiniz yok biliyorum; ama geçen yıllarda kıvrılmaya başlayan paçalar, bu sene tümden kesiliyor haberiniz olsun! Bileği açıkta bırakan siyah kısa paça pantolonları dökümlü kazaklarla kullandıkça bayılacaksınız. 

Leopar Blazer: Leopar, kendini gelip geçici sananlara nispet yaparmışçasına babetten, cüzdana her yeri sarmaya devam ediyor; 2012 yılı içinse hakkını blazerlardan yana kullanıyor. Siz de senenin fashionistası olmak için can atıyorsanız; leopar blazer, kısa paça siyah pantolon, iç yandan açık sivri burun ayakkabı ve lazer kesim deri eldiven kombinini denemeden sokağa çıkmayın.

Sivri Burunlar: Ayakkabı deyince; iğne topuklardan, borulara, yuvarlak hatlardan platformlara kadar biri bitmeden diğerinin modası başlıyordu. Bu döngüde sivri burunlar tarihe karışıyor diyorduk ki, detaylardaki ufak değişiklerle sahnelere dönüşü muhteşem oldu. Sadece topuk kısmı ve parmakları saran, bir yanı açık bir yanı kapalı sivri burun ayakkabıları, 2012’nin en hit parçası olarak geçiyorum. Alışmanız zaman alabilir, ama 2013’te bile ayağınızdan çıkartamayacaksınız.




Bordo – Gri: Bordonun, sezonun ana rengi olduğundan haberiniz yoksa bu dünyada yaşamıyorsunuz ya da şu an tesadüfen bu yazıyı okuyorsunuz demektir. Çünkü moda takipçileri 2012’yi beklemeden bordo stoklarını tükettiler bile. Yenileri gelene kadar, dolabınıza birkaç gri parça eklemeyi deneyin. Özellikle gümüş tonlarını, bordo penye ve haddle çantalarla kullanabilirsiniz.

Beyaz üstüne Beyaz: “Zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü” sözünü geçmişe kazıyacak bir trendle karşı karşıyayız. Montlar, blazerlar, pantolonlar, kazaklar...  Baştan aşağı hepsi bembeyaz; kısacası sloganımız “White on White”. 

Mono Renk: Her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde bir iyilik olduğunu savunan Ying Yang felsefesi gibi, moda da zıtlıkları bir arada sunmayı seviyor. Bu sezon ya geometrik desenlere boğulacaksınız ya da tepeden tırnağa tek renkten şaşmayacaksınız. İkinci şıkkı tercih edenler, şansınızı bu sezon öne çıkan uzun beyaz elbiselerden yana kullanırsanız, üstüne ince altın renkli kemerle takmayı unutmayın derim. Alternatif olaraksa, siyah ve bordoyu tercih edebilirsiniz. 



 


Zımba & Çivi: Anlaşılan 2012 modada zıtlıkların yılı olacak. Vahşi tabir edebileceğiniz zımba, vida, çivi, çengelli iğne gibi asi materyaller, lüks tüketime hitap eden şık tasarımların kapısını çalıyor. Özellikle sivri çivilerle buluşan şık trençkotlara ve zımbalı ayakkabılara bayılacaksınız!


Kuyruklu Modeller: Haute Couture kıyafetlerde görmeye alışık olduğumuz kuyruklu modeller, modacılara ilham vermiş olacak ki yeni sezonda elbiseden tshirte, etekten gömleğe her yerde kuyruk görmeye şimdiden kendinizi alıştırın. Eğer eteğinizde, önü kısa arkası uzun, kuyruklu bir form uygulamayı seçtiyseniz, üstünüzü düz, tek renkli bir parça ve iri kolyelerle tamamlayabilirsiniz.  

Streç + Deri: Deri pantolondan sıkıldık, tayt modasını da seviyoruz ama bıktık diyorsanız, ikisini bir arada kullanma fikrine hayır demezsiniz umarım. Streç tayt kumaşının üzerine yer yer eklenen deri parçalarla hareketli bir görüntü elde edeceksiniz. 2012’nin en pratik kombini, streç-deri parçaların üstüne, deri ceket ve yazılı tshirttür, daha fazlasını aramayın.

Pelerin: Streçler, skinnyler derken arada bol kesimlerle rahatlatmaya ne dersiniz? Oversize kalıplar arasında sezonun en dikkat çekici parçalarının başında pelerinler geliyor. Renk seçimindeyse, kendinizi gri, hardal ve kiremitin ellerine bırakın yeter.  



Preppy Look: Aranızda okul yıllarını özleyeniniz varsa, bu giysilerle anılarınızı tazelemeye hazır olun. Yelekler, ceketler, hırkalar, kravatlar... Sürekli kıvırdığınız eteğinizin altına giydiğiniz çorap ve loafer tipi ayakkabılarınızı hatırlayın. Tek eksiğiniz siyah çerçeveli okuma gözlüğünüz. Yanlış mı duyuyorum? “Şimdi okullu olduk, sınıfları doldurduk, sevinçliyiz hepimiz, yaşasın okulumuz...”  

Yıldız Sembolü: Kimi zaman kelebek, kimi zaman kar tanesi... Bu sezonun sembolüyse yıldız kümesi. Özellikle siyah üzerine beyaz yıldız baskılı tshirt ve gömlekler çok revaçta. Kombin yapmakta zorluk çekiyorsanız, kırmızı deri pantolon ve siyah gözlükleri tek geçiyorum.


Saddle Çantalar: Çok büyüklerinde aradığınızı bulamaz, küçük olsa hiçbir şeyinizi sığdıramadığınızdan yakınırsınız. Öyleyse yeni yıl hediyeniz, soluksuz takip ettiğiniz modacılardan geliyor. Orta boy, omuzdan kalçaya kadar uzanan saddle tipi çantalar, işlevsellikleriyle olduğu kadar trendy görünümleriyle de sezonda dikkatleri üzerinize toplayacak. 


   




1 yorum:

  1. Tek bir solukta harika bir ozet olmus, tebrikler :)

    http://chicthem.blogspot.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...