Hürriyet Magazin

28 Şubat 2012 Salı

2012 Erkek Modasının En İyi 10 Trendi



Pötikare Desenli Takımlar: Gardırobunuzdaki tekdüze parçalardan çok mu sıkıldınız? Öyleyse daha çok gömleklerde rastladığımız pötikare desenleri, bu sezon ceket-pantolon takımlarla kullanmaya hazır olun. İlkbaşlarda, özellikle kare desenli pantolonlara alışmakta zorlanabilirsiniz, ama içine giyeceğiniz düz renkli slim cut gömleğiniz ve ipek fularınızla emin olun dengeli şıklığın farkını ortaya çıkartacaksınız. Uç renklerin peşinden gitmek yerine, önceliği bordo-siyah ikilisine vermekte yarar var.





Kadife Ceket: Kar, kış, çamur derken kendinizi eve kapadıysanız, yüzlerce kızı iyi giyinen bir erkeği izlemekten mahrum bırakacaksınız demektir. Haydi, hemen üzerinize birşeyler geçirip alışverişe başlayın! Ne giyeceğine kolay karar veremeyenlerdenseniz, kurtarıcı parçalardan yardım alın. Sezonun hit trendlerinden, gece-gündüz rahatça kullanabileceğiniz kadife ceketlere ne dersiniz? Yumuşak dokusu ve hafif parlak görünümüyle, hem klasik ceketlerden farklı hem de daha iddalı bir parçaya sahip olmuş olursunuz.  Stilinize güveniyorsanız, siyah ve laciverte alternatif olarak zümrüt yeşilini de kullanabilirsiniz.

Yüksek Bel Pantolonlar: Moda, her yirmi senede bir başa döner diye boşuna söylememişler. Kanıt mı arıyorsunuz? 2012 erkek modasıyla yeniden doğmaya hazırlanan yüksek bel pantolonları vitrinlerde görünce ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız. Retro Dandy stili geri dönüyor. Kısa paçalar, altından görünen çorap ve kalın kemerler de cabası. Yüksek bel gabardin pantolonunuzun üzerine, ince kaşmir bir trikoyla tüm gününüzü rahatça geçirebilirsiniz. Daha şık bir görünüm için çift düğmeli ceketleri deneyin. Trendy bir ipucu: Ceketinizin son düğmesini açık bırakırsanız, daha genç ve özgür bir hava yaratabilirsiniz.





Renkli Kemer: Dikkat! Yeni sezon erkek modası, zıtlıklar üzerine tuzaklar kuruyor. Trendlerin peşinden koşarken sakın takılıp düşmeyin; unutmayın, güzel giyinmenin sırrı, doğru ve yakışan parçaları taşımaktan geçiyor. Dümdüz ve tek renk parçalarla kombin ettiğiniz takdirde; kalın örgülü, renkli kemerlerle detaylarda hareketliliği sağlayabilirsiniz.



Sarı: Geçtiğimiz yaza damgasını vuran sarı, bu kış erkek modasıyla tekrar yayılıyor. İster spor bir kazak, ister şık bir eldiven ya da ayakkabı… Yeni koleksiyonlar gösteriyor ki birçok tasarımcının ortak noktası, dikkatleri üzerine çeken sarı. Bunu not edin: Sarı, renkler arasında en hacimli gösterenidir; bu yüzden geniş bir yapıya sahipseniz, daha iri gözükmemeniz için bu trendden uzak durmanızda yarar var.   


                            







Militer: Gelelim senenin en hit stiline… Bedelli askerliğe soyunanlar, içlerinde uhde kalan askeri ruhu bu kıyafetlerle yakalayabilirler mi bilinmez, ama tüm oklar aynı yönü gösteriyor; istikamet açık ve net, koşar adım, marş marş! İşe askeriyenin dominant rengi yeşille başlayın. Apoletli ceketler, yakası kürklü havacı montları, altın rengi düğmeler… Bu sezon parçalar adeta savaşa gitmek için tasarlanmış. O zaman ne diyelim, doğru kombini uygulamak için sağa dön, uygun adım marş!


Parka: Soğuk havaların en spor ve stil sahibi parçası karşınızda. Yüksek bel pantolon ve merserize kazaklarınızla kombin yapabileceğiniz pratik bir öneriye mi ihtiyacınız var? Hemen kendinizi alışverişe atın ve gardırobunuza yepyeni bir parka eklemenin zevkini çıkartın. Özellikle yakası kürklü, hacimli parkalar sezonun vazgeçilmezlerinden, aklınıza yazın.




Postal Ayakkabı: Askeriyeden bu kadar bahsedip de, sembolü haline gelen postal ayakkabıları es geçmemizi beklemiyordunuz umarım. Janti görünme çabalarına son vermeye hazır olun. Kaba ve hantal görünümlü postal ayakkabılarla adımlarınızın sesi çok uzaklardan bile duyulacak. Rahat pantolonlarla kombin etmek için kendinizi fazla zorlamayın. Kaşe, tüvit gibi klasik parçalarla zıtlığın uyumunu yakalayın.

Etnik Kazaklar: Seçiminizi yapın! Ya çok sade ya da çok karışık, bu sezon orta yolu bulmak zor. Minimal parçaların çok sıkıcı geldiğinden şikayet ediyor ve vintage tarzında giyinmekten hoşlanıyorsanız, iç içe geçen grafiklerin bulunduğu etnik kazaklar tam size göre. Desen karmaşasına yol açmamak içinse, alt parça olarak düz renkte deri pantolonunuzun altına, klasik barok vurguların bulunduğu mokasen ayakkabıları deneyebilirsiniz.   


Aksesuar: Sezonu kaplayan militer havasına bürünmekte zorluk çekiyorsanız, aksesuarlarla da görünümüze cool bir hava katmanız mümkün. “Kanvas pantolonlar ve kruvaze montlar tam bana göre!” diyenlerdenseniz, aksesuar olarak fötr şapkadan daha iyi bir tamamlayıcı olamaz. Stilinize güveniyor ve cesaretinizi ortaya çıkarmak istiyorsanız da, maksi boy el çantalarıyla oldukça dikkat çekeceğinizden şüphemiz yok. Son olarak aynalı gözlüklerinizi takmayı unutmayın, kıskanç bakışları sahiplerine geri yollamak için her zamankinden daha çok ihtiyacınız olacak. 




5 yorum:

  1. Erkeklerde gercekten kadife ceket olunca aşık oluyorum hele bunun rengi mükemmelmişşş


    Sevgiler Nino
    http://ninostudio.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Nino Merhaba,

    Ben de bu rengine bayıldım. Burberry Prorsum defilesinden bir parça, yakında Zara Man versiyonlarını görürüz :)

    YanıtlaSil
  3. bende erkeklerde kadife cekete bayılıyorum. ama yüksek bel pantalonlara hayıııııır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Merhaba,

      Bakıyorum da bu kadife ceket baya prim yaptı :) Yüksek bel pantolonlarda itiraf ediyorum sana katılıyorum, zorlasak belki Kıvanç'a yakışır o da tamamen kalbimizdeki torpilinden;) yoksa oluru yok!!

      Sil
  4. yeni sezon erkek iç çamaşırı
    modellerini mutlaka inceleyin

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...