Hürriyet Magazin

5 Ocak 2014 Pazar

2014 KIŞ MAKYAJ TRENDLERİ




Sizin için 2014 kışına damgasını vuracak en son makyaj trendlerini keşfe çıkıyoruz. Artık renkleri ve modayı sadece giysilerinizle değil, makyajınızla da takip etmenin tam zamanı!

GÖZLER

Uzun zamandır göz makyajında toprak tonları hakimiyetini sürdürürken, kışla birlikte siyahkoyu lacivert ve zümrüt yeşili gibi renkler ön plana çıkıyor. Smokey eyes dediğimiz buğulu göz makyajı her daim moda, ancak yeni trend gölge olmadan uygulamak. Böylece daha modern ve genç bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Şimdiden makyaj çantanızda siyah krem far ve grafik eyeliner için yer açın. Tabii en önemlisi, gözlerinizi karartırken yüzünüzün geri kalan bölgelerini nude tonlarla dengelemeyi unutmayın.

TEN MAKYAJI

Son yıllarda ürün dokusunun arka planda gizlendiği, doğal cilt görüntüsü veren kusursuz ten makyajlarının tercih edildiğini biliyoruz. Bu uygulamalar arasında en iyi sonucu verenler BB ve CC kremler. Soğuk hava şartlarında ise cildin nem ve hassasiyetine uygun mineral ve organik bazlı fondöten ya da kapatıcıları kullanabilirsiniz. Yanaklarda hafif pembe ve şeftali tonları kışa renk katıyor. Allık seçerken bu masum renklerle hem doğal bir görünüme kavuşup hem de gün içerisinde ışıltınızı koruyabilirsiniz. Yüzün elmacık kemiği, alın ve burun üstü gibi belli bölgelerine, cildin bir kaç ton açığı aydınlatma uygulayarak iyi highlight'landırılmış bir ten makyajına sahip olabilirsiniz.
  




DUDAKLAR
40'lı yılların esintileri bu sezon her alana olduğu gibi güzelliğe de yansıyor. Özellikle kışın kullanmayı sevdiğimiz kırmızı rujlar, hem pratik hem de şık oluşlarıyla 2014'ün en cesur trendlerinden. İddialı dudaklar için, dudak çevresine aynı renk dudak kalemiyle kontür yapıp daha çarpıcı görünebilirsiniz. Ancak bu durumda göz makyajını hafif tutmaya dikkat edin. Bunu yapın: Kırmızı rujunuzun göz alıcı bir etki bırakması için belirli aralıklarla tazeleyin. 





DOĞRU MAKYAJ İÇİN 5 İPUCU
1. İyi bir makyajın temelini iyi temizlenmiş bir cilt oluşturur. Cilt tipinize uygun bir temizleyiciyle önce yüzünüzü arındırın. Daha sonra doğru seçilmiş bir nemlendirici ve baz ürünleriyle makyajınız için sağlam bir zemin hazırlayın.   
2. Makyaj malzemelerini elinizle uygulamak doğru sonuç vermez. Özellikle smokey eyes dediğimiz buğulu göz makyajını yaparken sumdge fırça kullanmaya özen gösterin. Unutmayın; fondöten dahil göz altı kapatıcısından ruja kadar her ürün mutlaka kendi fırçasıyla uygulanmalı.
3. Nude dudaklardan sıkıldıysanız, her ten ve saç rengine uyum sağlayan mat kırmızı rujları deneyin. Uygun bir dudak kalemiyle kontür yaptıktan sonra rujunuzla dudağınızın üstünden geçin. Tabii aynı renk olmak şartıyla...
4. İyi highlight'landırılmış bir ten makyajı için burun ve elmacık kemiklerinizin üstünden 1-2 ton açık pudrayla geçin. Böylece yüz hatlarınız daha çıkık ve şekilli gözükecek.    
5. Doğru şekillendirilmiş ancak aşırıya kaçmamış kalın kaşlar ifadenizi güçlendirir. İnce ya da seyrek kaşlara sahipseniz kaş renginize uygun bir kaş kalemi ya da mat farla kaşlarınızı doldurun. Sabitleme işlemi içinse kaş jelini unutmayın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...