Hürriyet Magazin

15 Ocak 2014 Çarşamba

Rüzgar Gibi Döndü; Nicolas Ghesquière



Bundan tam bir yıl önce onu hiç tanımayanlar bile bu ismi telaffuz eder oldu: "Nicolas Ghesquière". Hatırlarsanız Balenciaga'da geçirdiği 15 yılın ardından markayla yollarını ayırdıkları ve yerine son yıllarda yıldızı oldukça parlayan Alexander Wang'in atandığı haberleriyle sektörde yer yerinden oynamıştı. Moda dünyasını ikiye ayıran bu durumda kimileri Alexander Wang'i getirildiği pozisyon için yeterince tecrübeli bulmazken, bir kısım moda otoritesi de adı Cristobal Balenciaga'nın bile önüne geçmeye başlayan Nicolas Ghesquière'in değişim kararını onaylıyordu. Kulis dedikoduları bir yana, Nicolas Ghesquière ile Balenciaga'nın CEO'su Isabelle Guichot arasında marka için talep edilen yatırımlar sebebiyle tırmanan gerginlik zaten herkes tarafından biliniyordu. Ayrıca Nicolas Ghesquière'in başarılı kariyerine rağmen halka uzak duruşu, kısa zamanda genç tüketicilere kendini sevdiren Alexander Wang için iyi bir hamle olmuştu. Kısacası her ne sebeple olursa olsun Nicolas Ghesquière'in önünde artık Balenciaga'sız bir hayat vardı.

Geçmişten Bugüne...

Sanılanın aksine moda alanında hiçbir eğitim almadan kariyerine adım atan Nicolas Ghesquière, 1997 yılında kreatif yönetmen koltuğuna oturduğu Balenciaga'dan önce Agnès B, Corinne Cobson ve Jean Paul Gaultier'de çalışmıştı. 2001 ylında PPR gibi büyük bir moda imparatorluğu Nicolas Ghesquière'in potansiyelini fark edince, hem kendisi hem de Balenciaga için yepyeni bir sayfa açılmış oldu. Moda dünyasında büyük ses getiren bu satın alma Balenciaga'nın bugün edindiği yere gelmesinde büyük rol oynadı. 15 yıllık Balenciaga kariyerinde 2004 tarihli meşhur Aviator montları, 2007 - 2008 Sonbahar Kış Koleksiyonu'nda binici pantolonların üzerine giydirdiği mini blazer ceketleri ve unutulmaz 'Motorcycle' çanta modeli gibi sayısız ikonik parçaya imzasını atan Nicolas Ghesquière'in 2007 Oscar töreninde Nicole Kidman'a giydirdiği dev fiyonklu kırmızı elbisesi de hala hafızalarımızı süslüyor. 2012-2013 Sonbahar Kış Koleksiyonu'na gelince... Ultramodern sci-fi sweatshirt'lerinin sokak modasının tanınmış yüzleri arasında kapış kapış gittiğini görmeyeniniz kalmamıştır, öyle değil mi?   


Balenciaga 2004 - 2005 Sonbahar Kış Koleksiyonu

Balenciaga 2007 - 2008 Sonbahar Kış Koleksiyonu

Nicole Kidman - Oscar Töreni, 2007

 Balenciaga 2011 - 2012 Sonbahar Kış Koleksiyonu

 Balenciaga 2011 Ara Sezon Sonbahar Koleksiyonu

 Balenciaga 2012 - 2013 Sonbahar Kış Koleksiyonu 

 Balenciaga 2012 - 2013 Sonbahar Kış Koleksiyonu 

 Balenciaga 2012 İlkbahar Yaz Koleksiyonu

 Balenciaga 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonu

Balenciaga 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonu

Soldan sağa; Alexander Wang, Nicolas Ghesquière, Marc Jacobs 

İstikamet Louis Vuitton

Manidar! Balenciaga tutkunlarının kalbinde unutulmaz bir yer edinen Nicolas Ghesquière işte tam bir sene önce ayrılık haberleriyle gündemimizdeyken, şimdi yeni göreviyle çok daha fazla adından söz ettireceğe benziyor. Uzun süredir peşinde olan LVMH ile masaya oturması pek de sürpriz olmayan Nicolas Ghesquière, 16 yıldır Louis Vuitton'la çalışan Marc Jacobs'ın koltuğunun yeni varisi. Marc Jacobs'ın kendi markasıyla daha yakından ilgilenmek için 16 yıllık kariyerine veda edişinin ardından Louis Vuitton'un kreatif yönetmeni olarak Nicolas Ghesquière'in göreve başlaması şimdiden tüm gözleri üzerine dikti bile. Kısacası, biz moda haritasındaki bu yeni konumlandırmalara alışıncaya kadar Alexander - Marc - Nicolas üçgeninin galibi için şimdiden heyecanlı bir bekleyişin başladığı kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...