Hürriyet Magazin

15 Aralık 2011 Perşembe

Yılbaşında Ne Giysek?

Yurtdışında yaşayanlarınız varsa iyi bilirler; özel günlerin yaklaştığını takvimlerden değil, telefonunuzdan anlarsınız. Son günlerde benim de telefonum çok çalar oldu, herkesin kafasında aynı soru: Yılbaşını nasıl kutlasak? Bakıyorum da Maya Takvimi hakkındaki efsaneler çoktan unutulmuş; 31 Aralık gecesi içinse durum belli, ya kutlanacak ya kutlanacak!

Peki, hadi diyelim nerde ve nasıl kutlayacağınıza karar verdiniz; en zor etabı atlattığınızı mı sanıyorsunuz? Henüz ne giyeceğinizi planlamadıysanız, önerilerimizi dinlemeden karar vermeyin. Evde ya da dışarıda hiç farketmez, bu kıyafetlerle 2012 yılının ilk gününe bir yıldız gibi gireceksiniz.

Evde Parti
Ev denince sıcaklığı, samimiyeti çağrıştırır insana. Siz de yılbaşını bu tür bir ortamda geçirmek istiyorsanız, seçimlerinizi rahat parçalardan yana kullanın. Unutmayın yılbaşını evde de geçiriyor olsanız, sevdiklerinizle paylaştığınız özel bir geceden bahsediyoruz. Bu yüzden bakımsızlıkla rahatlığı karıştırıp, hataya düşmeyin sakın. Gri ya da açık renkli örgü kazaklar tam size göre. Gecenin konseptine uyup, üzerinde geyik ya da kartanesi figürü olan üstleri de tercih edebilirsiniz. Alt parçalara gelince… Hem rahatlık, hem de şıklığı bir arada hissetmek isteyenlere maksi etekleri öneririm. Ayakkabı içinse loafer tipi olanları deneyin; her ne kadar topukludan vazgeçmek istemeseniz de emin olun rengarenk desenleri görünce siz de çok seveceksiniz.



Dağ Evi
Şehirden uzaklaşıp biraz kafa dinlemek isteyenler, soluğu hemen dağda alırlar. Yılbaşı ise, dağa gitmek için üretilen en güzel bahanelerden biridir. Bu özel geceye dair gözünüzü kapatıp hayal ettiğiniz herşey ordadır; beyaza bürünmüş doğa, karla kaplı çam ağaçları, sıcacık bir şömine ve çıtırdıyan odun sesleri… Eğer yılbaşı gecesini chalet tarzı bir dağ evinde geçirmeye karar verdiyseniz sıkı sıkı giyinmeye hazırlıklı olun. İşe boğazlı yaka angora bir kazakla başlayın. Renk olarak kemik ya da kırmızı favorilerimden. Kendinize yılbaşı gecesine özel stylish bir görüntü katmak içinse siyah, yelek formundaki kürkleri tercih edebilirsiniz. Belini ortaya çıkarmak isteyenler, üzerine kalın bir kemerle deneyebilirler. Kaşmir eldivenler, tüylü ayakkabılar, “Ushanka” yani Rus tipi şapkalar ve renkli çoraplarsa gecenin vazgeçilmezlerinden.



Popüler Mekanlar
İşiniz zorlaşıyor, derin sularda yüzmeye başladığınızı unutmayın. Samimi ortamlardan uzaklaşıp, etrafın devreye girdiği mekanlara uzanıyoruz. Hemen paniğe kapılmanıza gerek yok. Gittiğiniz yer bir gece kulübü ya da şık bir restoran olabilir, önemli olan 2012 için geriye doğru sayarken sizin de parlamanız. Önü kısa, arkası uzun elbiselerden hemen bir tane edinin, böylece yılbaşında şık olmanın yanında farklı durmayı da başarmış olursunuz. Kış deyince akla çizme gelse de ben özel geceler için oyumu, booties ve platformlu ayakkabılardan yana kullanıyorum. İlla çizme diye ısrar edenlerse, mini kırmızı dantel elbiselerle muhteşem görüneceğinizden şüphem yok. Bu sezon önden her yeri kapalı, arkadansa derin sırt dekolteli elbiseler çok tercih ediliyor. Payetli ya da saten kumaşlarla etrafa biraz parıltı saçmanın kimseye zararı olmaz. Elbisenizin üzerine takacağınız kalın, gümüş ya da altın bileklikler, bir çift küpe ve clutch çantanız da tamamsa artık gece için hazırsınız.



Yılbaşı Balosu
Hiç çok istediğiniz birşeyin peşinden koşup sahip olunca, gözünüzde fazla büyütmüş olduğunuzu hissetmiş miydiniz? Öyleyse şık ve zengin gözükmek adına herşeyi almaya çalışıp, sonra da birden hevesinizin geçtiğini farketmişsinizdir. Yılbaşı Balosu gibi özel davetlerde, gösterişli olmak adına bu tip hatalara düşen kaç kişi var biliyor musunuz? Siz de onlardan biri olmak istemiyorsanız, ağırlığınızı az ama doğru parçalarla ortaya koymayı deneyin. Unutmayın elegan bir görüntüye sahip olmak, tek bir parçayla da mümkün. Özellikle gecenin rengi kırmızı jarse kumaştan diktireceğiniz tek parça elbisenizi, elmas ve yakut taşlarla süslü yüzük ve küpeyle tamamlayıp, sırtınıza alacağınız vizon kürk şalınızla birleştirirseniz, mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz. Beyaz, bordo ve siyah yine renk seçiminde ön sıralarda. Yılbaşı konseptine birebir uyum sağlamak içinse kadifeyi gözden çıkarmayın derim. Son olarak bunu not edin: Kitap şeklindeki sert clutchınız olmadan yeni yıla giremezsiniz, öyle değil mi?



Yeni yılda da modayı LMEV'la takip etmeye devam edin. 10, 9,.........4,3,2,1..  “İyi Seneler!”     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...