Hürriyet Magazin

21 Kasım 2011 Pazartesi

Birinci Kombin Savaşı

Zevkinize güveniyorsunuz, dolabınız moda sayfalarından fırlayan kıyafetlerle dolu… Ama sıra giyinmeye gelince, kendinizi puzzle parçalarının arasında sıkışmış olarak mı buluyorsunuz?

Aslında bu durumun bütün lezzetli malzemeleri alıp da, sonunda yemeği yakmaktan hiçbir farkı yok. “O zaman ben de hergün makarnayla idare ederim.” diyorsanız durum biraz farklı ama inanın, bir kere bocaladınız diye hergün aynı sıkıcı takıma takılıp kalmanıza gerek yok. Ufak detayların izinden gittikçe kombin yapmanın zorluğundan çok zevkini çıkaracaksınız. Peki işe, sizin için hazırladığımız kombinlere göz atarak başlamaya ne dersiniz? Donuk uzaylılar, naif geyşalar, asi kızılderililer ve şağşağlı oryantal… 4 farklı stil sizin için savaşıyor. Daha fazla vakit kaybetmeyin, çünkü galibi seçmeniz kolay olmayacak.

Oryantal
İhtişamın kokusunu alıyor musunuz? Doğu - batı sentezine; zıt kutupların gizli buluşmasına şahit olmak için hazırlanmalısınız. Bu kez parıltıların ağırlığı, sade çizgilerle frenleniyor. Artık sahnelerde sandığınız gibi abartılı görünümlere rastlamayacaksınız. Yerine, modern arabeskin etkisi altındaki ölçülü modeller hakim. Zenginliğin simgesi dantel ve straslar yine başrolde; renklerdeyse tabi ki siyah ve dore… Kimse sizi fazla spor göründüğünüz için suçlayamayacak, çünkü oryantal stilinde jeanler bile dantel apliklerle süslü. Kristal işlemeli, pul payet elbiselerse gece davetlerinin vazgeçilmezlerinden. Fazla taş sevmiyor ve oryantal stilin minimalist öncülerinden olmak istiyorsanız, folk ve etnik desenlerin yer aldığı gömlek ya da tül elbiseleri deneyebilirsiniz. En hit parça içinse,  hakkımı kış aylarında içinizi ısıtacak parlak desenli kabanlardan yana kullanıyorum.



Geyşa
Hazır doğuya doğru uzanmışken bir mola vermenin tam sırası. Bu sefer bambaşka bir dünyanın, Japonya’nın kapısını çalıyoruz. Geyşalar modaya sonsuz hizmetlerini sunmak için iş başında. Doğa temasının işlendiği tasarımlarda akıcı desenler, geyşa ve ejderha figürleri ön planda. Stilin vazgeçilmez parçasıysa, dünya modasının ikonik kıyafetleri arasında yer alan kimono. Tabi birbirinden ilginç kuşakları da unutmamak gerek; tarzınıza otantik bir hava katmak istiyorsanız, kemer yerine kullanabileceğiniz yaratıcı bir alternatif. Aksesuarlara gelince… Çanta ve ayakkabıların üzerindeki el işçiliği oldukça dikkat çekiyor. Özellikle ayakkabıda dolgu topuk üzerine çiçek ve dal işlemeleri olan modeller sezon modasına yön veren parçalar arasında başı çekiyor. Peki maskülen ve feminen çizgileri buluşturmaya ne dersiniz? Üzerinde kimono desenlerinin yer aldığı smokin ceketleri kaçırmayın derim.



Kızılderili
Kızılderili olmak için mistik güçlere sahip olmanız gerekebilir ama bir kızılderili gibi giyinmek, inanın sandığınız kadar zor değil. Kural #1: Panço, panço, panço! Modern bir kızılderili olmak için pançonuzu jean ya da chino pantalonlarınızla kombinleyerek hoş bir görüntü sergileyebilirsiniz. Böylece hem oversize formu sayesinde daha rahat hareket eder, hem de salaş giyinmenin zevkini çıkartırsınız. Tabi işin içine biraz da püskül katmanız gerekiyor. Şallar, çantalar, botlar… Eğer püsküllü bir aksesuara sahip değilseniz, kabileye girmeyi aklınızdan bile geçirmeyin! Hiç mi bulamadınız; belki tüylü ya da boynuzlu bir kolye, kabile reisini yumuşatmaya yarayabilir ne dersiniz?   



Uzaylı
Gösterişli ve iddialı… Adımlarının sesi adeta gelecekten duyuluyor. Fütüristik kalıplara oturtulmuş, metalik vurgulardan, buz gibi tasarımlardan söz ediyoruz. Griyi seviyorsanız şansınız bol; gümüş, lame diğer tüm renkleri egemenliği altına almış durumda. Vazgeçemediğiniz siyahı çok mu kullanmak istiyorsunuz, figüranlığa göz yumacaksınız demektir o zaman. Elbiselerde kullanmaya alışık olduğunuz pul ve parıltılarıysa, ayakkabılarda görüp şaşırmayın sakın. 3 boyutlu ve origamik elbise tasarımları, metalik detaylarla donatılmış aksesuarlarla süsleniyor.  Artık uzaylı bir robota dönüşmek için son evredesiniz: Vidalanmaya hazır olun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...