Hürriyet Magazin

14 Ekim 2011 Cuma

7/24 Stil Önerileri


“Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten“ diye boşuna söylemiyorlar... Konu giyinmeye geldiğinde de durum pek değişmiyor. Erkekler bir t-shirt – pantalon takımla işi bitirirken biz kadınlar; yok iç çamaşırı, yok makyajı, yok çorabı derken ana parçalara yaklaşamıyoruz bile... (Baylar; sakın “Bizim de gömleğimiz, kravatımız, kol düğmemiz vs. var” gibi tezler üretmeye kalkışmayın! Bırakın ayakkabının kendisini, tabanının renginin karşılaştırıldığı bir gezegenden söz ediyoruz.)

Bir de bu Marslılar sürekli bekletildiklerinden şikayet etmiyorlar mı, itiraf edin o sivri topukluları birilerine fırlatmamak için artık kendinizi zor tutuyorsunuz. Bu kadar strese girmektense, birkaç ufak öneriye kulak vermeye ne dersiniz? Kısa zamanda size en uygun seçimi yapmanız için, giyeceklerinizi saat dilimlerine göre ayırmanız yeterli. Böylece hem seçeneklerinize veda etmek zorunda kalmayacak; hem de doğru yerde, doğru parçaları taşımanın zevkini çıkartacaksınız. Hergün ne giyeceğim kargaşasından kurtulup, zamanı tersine çevirmeye hazır olun. 7/24 stil önerileri geliyor...
 
09:00-12:00
Sabah gözlerinizi açtınız, mesaj sesini duyup telefonunuza baktınız, o da ne! Yarım saat içinde yetişmeniz gereken bir programa davetlisiniz. Keşke her sabah buluşması; rahat bir eşofman, altına da bir spor ayakkabı giyip gidebileceğiniz kadar basit olsaydı, öyle değil mi? Sakın eşofman seçeneğini küçümsediğimi sanmayın, keyifli bir pazar brunchından bahsediyorsak kolsuz bir mont ve çarpıcı güneş gözlükleriyle kombine edilen eşofman ya da spor legging takımları, sabah saatlerinin en hit parçalarından... Peki ya iş davetleri gibi biraz daha ciddi ortamlar söz konusuysa? Hemen aklınıza sıkıcı iş kıyafetlerini getirmenize gerek yok. Klasik şalvar tarzını yansıtan chinos pantalonları spor ceketlerle tamamlayıp maskülen çizgilere kayabilir ya da orta boy çan eteğinizin altına giyeceğiniz babetlerinizle hem sabahın rahatlığını hem de günün şıklığını bir arada yakalayabilirsiniz.  Farkınızı ortaya koymak istiyorsanız, sonbaharın en dikkat çekici parçası olan maksi eteğinizin üzerine kombinleyeceğiniz dökümlü üst parçalarla bohem bir hava yaratın.







12:00-16:00
Eğer siz de derin uykuculardan değilseniz, sabah saatlerini atlatıp güne çoktan başlamışsınızdır demektir. Söz konusu haftasonuysa, günün en yoğun saat dilimlerinden biriyle karşı karşıyayız diyebiliriz. Kalabalık alışveriş merkezleri, dur-kalk giden bir trafik, önünde kuyruk oluşan cafeler... Bliyorum, özellikle biz Türk kadınlarının süse olan zaafı düşünüldüğünde çoktan kat katlarımızı giymiş olmamız gerekir ama benim önerim yine rahat parçalardan yana. Neyse ki jean pantalonlar tam bu noktada yardıma koşuyor. Tercihinize göre üzerinize yapışan skinny ya da dizlerinizden bileklerinize doğru genişleyen bootcut modellerini deneyebilirsiniz. Babet ya da Oxford ayakkabı modelleri üzerinde ki ısrarım devam ediyor ama illa daha uzun ve çekici gözükmek istiyorsanız da, ince topuklular yerine bu senenin modası olun kalın boru topukluları tercih edin derim. Günün bu saatlerinin daha çok alışverişe, cadde yürüyüşlerine ayrıldığını düşünürsek, oversize hırkalar, geniş çantalar ve renkli fularlarla kombinleyebileceğiniz rahat parçalar sizin avantajınıza olacaktır. Bunu not edin: Sade şıklığın temsilcilerinden gömlek elbiseler ve binici çizmeleriyle günün moda dedikodusunun baş kahramanı siz olacaksınız.







16:00-20:00
... Ve güneş batmaya başladı bile. İşte günün tam o sıkıntılı ara saatlerindeyiz. Diyelim ki bir kokteyle davetlisiniz ya da üzerinizi değiştirmeye eve gidecek kadar çok vaktiniz yok ve program şöyle gelişiyor: Önce sinema, sonra yemek ardından da uzun bir gece programı. Saatler ilerledikçe topuk boylarının da uzadığı gibi bir denklemden yola çıkarsak, en iyisi biz yine işe, ayakkabı seçiminden başlayalım. Platformlu ayakkabılar geceye uzanan bu tip programlar için ideal olacaktır. Çünkü diğer yüksek topuklularla karşılaştırıldığında, platformu sayesinde üzerinde daha uzun süre kalabilirsiniz . Ne giyeceğinize gelince, bu sezon öne çıkan ince kemerlerle tamamlayabileceğiniz tunik elbiseler imdadınıza yetişiyor. İster şık kokteyller için tek parça olarak kullanın, ister eğlenceli akşamüstü saatleri için düz ya da desenli legginglerle kombin yapın. Küçük zincirli çantalar ya da modern clutchların eşlik edeceği stilinize, bir de son 2 senenin en asi trendlerinden deri ceketinizi eklediğinizde, gecenin ritmine kapılmak için daha fazla bekleyemeyeceksiniz.







20:00-24:00
Karanlığa boyun eğenlerden misiniz yoksa gecenin starı olmayı seçenlerden mi? İşte şimdi gösterişli zırhınızı takınmanızın tam sırası. Parıltılı ceketler, hacimli kürkler, derin dekolteler... Vücudunuzu saran mini bandaj elbiseleri, seksi korsajları ve iğne kadar keskin stilettoları dolabınızdan çıkarmak için beklediğiniz saatler geldi, çattı. Boynunuza dolanan parıltılı kolyeler ve gösterişli küpelerle süsleyebileceğiniz görüntünüzü transparan ya da saten kumaşlarla daha çekici hale getirmek sizin elinizde. Yemekten sonra gece eğlenmeye çıkıyorsanız, emin olun dans ederken çantanızdan bir an önce kurtulmak isteyeceksinizdir. Bu yüzden günlük, büyük boy çantalardan kaçınmakta yarar var. Onun yerine üzerinde barok işlemeleri ya da minik ışıltıları olan el çantalarını kullanın derim. Hala kolunuzu boş mu hissediyorsunuz, çanta yerine hapşırdığınızda “Çok Sev” diyen bir adama ne dersiniz?





    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...