Hürriyet Magazin

20 Eylül 2011 Salı

Sonbahar Modası Boudoir Kadınını Sunar

Vücudunuzu saran en hafif kumaşlarla, en ağır etkiyi yaratmanın sırrı 2011 Sonbahar Modasıyla açığa çıkıyor. Tarihin gelmiş geçmiş en çekici teması “Boudoir” yatak odanızın saklı anahtarını modayla paylaşmak için dönüyor…


1800’lü yıllardan; çok konuşulan çarpık ilişkilerin, seks ve şehvetin tavana fırladığı Viktorya döneminden günümüze yansıyan gizli ve bir o kadar da özel yatak odası hikayelerinden bahsediyoruz. Kafanızda daha kolay canlandırabilmeniz için Muhteşem Yüzyıl dizisindeki halvete girmeyi bekleyen cariyelerin, saatler boyu hazırlanışını hatırlamanız yeterli.

Bugünlere dönersek… Klasik bir film karesinden; antika tuvalet masasının önünde, altın varaklı fırçasıyla saçını tarayıp, losyonuna uzanmak üzere transparan sabahlığının içinde hareket eden bir kadını hayal edin. Şimdiyse boynuna birkaç damla Chanel No.5 parfümünden damlatın. İşte sezona ilham katan “Boudoir Kadını” karşınızda. İtiraf edin; yatak odanızın küçük sırlarını sokağa dökmek sizin de kulağınıza hoş gelmiyor mu? Öyleyse Boudoir kadınının stil ipuçlarını öğrenmek için daha fazla vakit kaybetmeyin.

Dantelin büyüsü vücudunuzu sarsın
Bir kadını ince işlemelerle tutturulmuş fransız dantelinden başka hiçbir kumaş daha seksi ve gizemli gösteremez. İster tek başına, ister saten ya da tül detaylarla kullanın. Dantel işlemeli üst parçaları, mini ya da diz altında biten kalem eteklerle kombine ettiğinizde karşınızdakilerin gözleri kamaşacak. Yer yer saten şeritler kullanarak, seksi görüntünüze orjinal detaylar eklemekse sizin elinizde.

Transparan volümlerin kapısını çalın
Seksapelite dendiğinde ilk akla gelen tercihlerden biri de iç gösteren transparan kumaşlardır şüphesiz. Bu sezon özellikle üst parça seçiminde transparan gömlekleri es geçmeyin derim, gardrobunuzda en az 1 renginden bulunmalı. Peki ya daha egzotik bir görünüme bürünmek için dantel dokunuşları transparan volümlerle birleştirmeye ne dersiniz? Yarı dantel, yarı transparan maksi elbiselerle sezonun gözdesi siz olacaksınız.





Tülden ilham alın
1950’li yıllardan bu yana popülaritesini devam ettiren tüller Boudoir görünümüne bürünmeye çalışan lolitaların yardımına koşuyor. Sadelik ve naifliğin simgesi tül kumaşlar bu sezon, tüylü ponpon ve saten kurdelelerle yerini şehvetli duygulara bırakıyor. Fark yaratmak istiyorsanız not edin: Tülün kullanıldığı en hit parça diz altında biten pileli etekler.

Son rötuşları unutmayın     
Sıra geldi aksesuarlara… Minik bir clutch ya da vintage havası estiren zincirli bir çanta, bu trendi yakalamak için ideal bir seçim. Bilekten bağlı, ince ve yüksek topuklu ayakkabılarsa ortalığı terletmek için adeta tetikte. Peki, kalçadan ayak bileğine kadar uzanan, arka tarafı çizgili külotlu çoraplara ya da bir çift seksi, siyah eldivene ne demeli? 







Biliyoruz; bu kadar seçeneğin arasından seçim yapmak bir hayli zor, o zaman herşeyi unutun ve bir ayna bulun. Şimdiyse son olarak aynada gördüğünüz şeye bakın ve tekrarlayın: Nasıl görünmek isterseniz isteyin, ihtiyacınız olan tekşey kendinizsiniz, işte bunu hep hatırlayın!



fotoğraflar//www.style.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...