Hürriyet Magazin

16 Ocak 2012 Pazartesi

Mix & Match Zamanı

Modanın, her yirmi yılda bir başa döndüğü söylenir. Akımlar, kıyafetler hatta yazılar bile bu döngüden nasibini alır gizlice. Bu durumu tersine çevirmek kolay olmasa da imkansız değildir belki, ne dersiniz?

Korkmayın, niyetimiz sizi stilinizden vazgeçirmek değil; tersine elinizi güçlendirmek için asın yanına, kızla papazı da katın diyoruz sadece. Doğru tahmin ettiniz; bu sefer sizi, tek değil 3 ayrı stille mix&match yapmaya davet ediyoruz. Artık tek yapmanız gereken, size en yakın kombini seçmek, hazır olun stilfelek sizin için dönüyor.


Klasik + Maskülen + Sofistike
Aslında klasik formlar tam size göre ama biraz çizginin dışına taşmanın kimseye zararı olmaz diyorsanız, ufak detaylarla tarzınızı canlandırmak hiç de zor değil. Neden işe kullandığınız renklerden başlamıyorsunuz? Dolabınızda yer alan siyah-beyaz egemenliğine son vermenin tam sırası! Elektrik mavisinden bordoya, devetüyünden turuncuya tüm renkler emrinize amade. Klasik, aynı zamanda da sofistike görünmenin formülüyse son derece basit: Aşırıya kaçmamak için bu renkleri tek başına kullanın. Örneğin baştan aşağı mavi renk pantolonunuzun üzerine tek renk bir bluz giyip, kıyafetinizi gri renkli palto ve turuncu bir çantayla tamamlayabilirsiniz. Böylece bir yandan düz renklerle klasik çizginizi yansıtırken, bir yandan da çarpıcı tonlarla stilinize sofistike bir hava katmış olursunuz. Peki işin içine biraz erkek meseleleri girse nasıl olur? Görüntünüzde maskülen çizgilere yer vererek daha cool bir tavır sergileyebilirsiniz. Bunun için bir çift Oxford tipi bot giymeniz yeterli. İnanın bu üçlüyü doğru kullandığınızda, ortamın en güçlü kadını siz olacaksınız.  



Disko + Pop + Punk
Gece uzun, sahne sizi çağırıyor. 80’lere damgasını vuran pop stiliyle 2012’ye hızlı bir giriş yapmak için geri sayımı başlatıyoruz. Renklerin ateşli ikilisi siyah ve kırmızı yine başroldeler, çarpıcı desenlerse arkalarından sufle yaparmışçasına seslerini duyurmaya geliyor. Zebra ve leoparın dokusu, sezonu aydınlatan yıldızlarla çatışıyor. Merak etmeyin, doğru yoldasınız; şimdiyse tek ihtiyacınız olan biraz daha enerji. Öyleyse sıkı durun, disko trendinin ışıltılı dünyasıyla tanışmak üzeresiniz. İster bluz, ister şort ya da ayakkabı; pul – payet parçalarla göz alıcı olmanız kaçınılmaz. Renk seçimindeyse altın renginden civciv sarısına, sarının her tonunu deneyebilirsiniz. Özellikle kombinlerinizde siyah – sarı kontrastını kullanmanızı öneririm. Tabi tüm bakışların üzerinizde toplanmasından çekinmiyorsanız… Aksesuarlara gelince, punk stilinin sivri detaylarıyla görüntünüze biraz asilik katmanın kimseye zararı olmaz. Aksine özgüveninizi gören herkes, stiliniz karşısında hayranlıktan eğilecek.



Preppy + Retro + Elit  
İş hayatını gördükçe, tekrar okul yıllarına ışınlanmak istiyorsunuz; öyle değil mi? Sürekli şikayet edilen formalar bile, eminim gün geçtikçe daha özlenir oluyor. Demek ki, günlük yaşantınızda bu üç stili bir arada kullanmaktan en çok siz zevk alacaksınız. Sıfır yaka retro kazaklar, nostaljik diz altı etekleri; preppy tarzını oluşturan modern kolejli giysileriyle birleşiyor. Bir de üstüne formal kesimler ve hatasız terzilik eklenince etrafta elit vurgularla asil bir hava esiyor. Ekose gömlekler, baklavalı çoraplar, loafer tipi ayakkabı ve mokasenler…  Geriye sadece retro görünümlü bir saat ve siyah çerçeveli gözlükleriniz kalıyor. Öyleyse ders bitti, çantalarınızı toplayabilirsiniz. Ne o, yoksa hala ödev defterinize yapmanız gerekenleri not etmediniz mi?



Maksimal + Avangard + Orijinal
Bazıları tabelaları takip eder, bazılarıysa kendi rotasını kendi belirler. Siz moda yolculuğunuzda hangisini seçenlerdenseniz? Patchwork tasarımlar, iç içe geçen geometrik dizaynlar… İnanın bu parçaları taşımak için çok cesaretli olmanız gerekecek, yoksa eleştirilere yenik düşmeniz an meselesi. Sadece elbiselerde değil, ayakkabı ve çantalarda bile maksi detaylar ön planda. Akıcı desenler ve optikal şekillerle yapacağınız kombinlerle orijinal olmanın tadını çıkartmaya hazır mısınız? Özellikle farklı kumaşların bir arada kullanıldığı tasarımlara gardırobunuzda yer açsanız iyi olur. Çift parmak yüzükler ve farklı materyallerden tasarlanan kolyeleri, adeta zırhmış gibi yanınızdan ayırmayın derim. Unutmayın, karışıklığın armonisini yaratmak kolay olmayacak, fakat sonunda zafer çanları sizin için çalacak. 

        

3 yorum:

  1. Merhaba İpek, yine harika bir analiz postu olmuş. Ancak bir tek floral desenlerden ve neondan bahsetmediğini goruyorum, Milano'dasın, daha iyi bilirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Çiğdem, harikasın, dikkatli takipçilere bayılıyorum =) Neon konusunda haklısın uzun zamandır yazmıyorum, "Modanın Yükselen Ritmi: Street Fashion" postumda, neon renkler bölümünde bulabilirsin. Biliyorsun Milano'da 2012 değil, 2013'ün izinden gidiyoruz nerdeyse.. Bir de benim gibi multibrand bir showroomda çalışıyorsan, herşeyi önceden görüp çok çabuk eskitiyorsun. Geçtiğimiz sezon neon renkleri elbiselerde çok beğeniyordum, şimdiyse aksesuarlar için önerebilirim. Özellikle çanta ve ayakkabılarda... Floral desenlere gelince; folk stilinin altında birçok kez postlarımda yer verdim aslında. Bu sezon floral desenlerin yerini, optikal ve geometrik desenlerin aldığını düşünüyorum. Özellikle beyaz üzerine elektrik mavisi ve siyah, içiçe geçen geometrik desenlerin yer aldığı pantolonlar favorilerimden.. Sevgiler i.e.

      Sil
    2. Ben de senin gibi işin ehli olan nadir bloggerlara (!) bayılıyorum :) İsin aslını sorarsan ben de tekstilde calıstıgım icin suanda 2013 kış sezonunda oldugumdan senin gibi bircok seni cok öncesinden giyip eskitebiliyorum, floral desenleri 2010'da üretmiştik misal 2011 kısı icin. Fakat üretimini yaptıgımız özellikle İtalyan markaların ( mc queen, stella mc cartney vb.. ) modellerine bakarak sunu soyleyebilirim, cicekler bocekler ekstra bir sekilde 2012 kısta da hayatımızda olacak. Üstelik bunu jungle teması altında yalnız ciceklerle degil, hayvanlarla da bezeyecekler:)
      Renk konusunda hemfikirim.Elektrik mavisi ve yanında portakal tonları oldukca fazla.
      Son olarak neon icin ise, ben de postumda ( clicca qua http://chicthem.blogspot.com/2012/01/trend-alarm-ne-o-neon.html per favore :) degindim gecenlerde. Ozellikle aksesuarda mutlaka edinmek gerekiyor.
      Takipteyim seni sürekli, analiz postlara devam!
      Baci
      :*

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...