Hürriyet Magazin

18 Mart 2012 Pazar

Hoşgeldin Bahar!


Siz de kat kat parçalardan kurtulmak için gün sayanlardan mısınız? Üzülmeyin, bitmek tükenmek bilmeyen kışın acısını çıkartmanıza çok az kaldı. Mart ayıyla birlikte gündüzlerin uzayacağı, güneş ışınlarının pencerelerinizden göz kırpacağı sıcak günler geri dönüyor.

Peki siz, daha baharı hangi kıyafetlerle karşılayacağınıza karar vermediniz mi? Merak etmeyin, eğer bir LMEV takipçisiyseniz hiçbir zaman geç kalmış değilsinizdir. Öyleyse, vakit kaybetmeden sizin için hazırladığımız 2012 bahar stilleri arasından seçiminizi yapın. Asil bir Bon Ton kadını mısınız, yoksa okyanusların gizemli Deniz Kızı mı; stil çarkı bahar kadınları için dönüyor.      

Afro – Chic
İçinizdeki Afrikalı kadını ortaya çıkartmaya hazır mısınız? Afrika’nın geleneksel giysileri, şehrin şık kadınlarıyla buluşmaya geliyor. İster tulum, ister elbise ya da sade bir bluz... Sıcak renkleriyle dikkat çeken grafikler, türlü kıyafetlerin üstünde etnik desenlerle tasarımları süslemek için görücüye çıkıyor. Renkli işlemeler ve düz parçaların üzerinde kullanılan farklı renkteki aksesuarlar ise, bu stilin öne çıkan detayları arasında dikkat çekiyor. Kendinizi Afrika’nın renkli ormanlarında kaybetmekten korktuysanız, toprak ve güneş tonlarının dışına çok çıkmamakta yarar var. Unutmayın; amacınız şehirli Afrika kadınını ortaya çıkartmak, yerli Makakula yaratmak değil!


Neo Vintage
Yıllar geçiyor, trendler değişiyor; ama bahar deyince tasarımcılar bir türlü doğadan vazgeçemiyor. 2011 ilkbahar modasıyla kök salan floral desenler, 2012 ilkbaharında podyumları adeta bir moda ormanına dönüştürüyor. Özellikle midi boy manto ve elbiseleri kaplayan çiçek figürleri, sezonun diğer stilleri karşısında dominant bir hava estireceğe benziyor. Floral desenlerin neo vintage yorumlarıysa, retro stiline yön veren 50’lerin mutlu ev kadınını günümüze taşıyor. Daha yoğun ya da daha yumuşak, ister tek bir parça ister baştan aşağıya; neo vintage stilini nasıl taşıyacağınıza siz karar vereceksiniz.


Punk – Royal
Giyinirken kontrast yaratmaktan hoşlananlardansanız inanın, doğru yerdesiniz. Kulağa şaşırtıcı gelebilir ama kraliyetin simgesi ağır barok desenleri, bu bahara sokağın asi çizgileriyle giriş yapıyor. Royal stilinin önde gelen dore ve metalik yansımaları, soft - punk rüzgarının etkisi altında. Zengin desenlerin yanı sıra; tül, file ve deri detayların kullanıldığı parçalarla kendinizi olduğunuzdan çok daha cesur ve kışkırtıcı hissedeceksiniz.


Deniz Kızı
Sezona belki de en çok damgasını vuran stile geldi sıra... Parıldamaya hazır olun! Bu kez sadece gecelerde değil; gündüz, işte, sokakta, her yerde... Doğru kullandığınızda tek bir ışıltılı parça bile bahar modasının şifresini çözmeniz için yeterli. Balık pullarından ilham alınarak hazırlanan parçalar, sizi okyanusun deniz kızlarına dönüştürmek için bekliyor. Özellikle bahar trendlerinde başı çeken peplum modeller; yani giysinizin belinden çıkan ikinci etek görünümündeki parçalarla kendinizi pulların akışkanlığına bırakın. Renk seçimindeyse dikkatli davranmalısınız. Bu bahar -açığın fendi, siyahı yendi- felsefesi geçerli; kısacası koyu renklerden kaçınmalısınız. Fashionistalar bunu not edin: Deniz kızı stilinde 
“it girl" olmak istiyorsanız, seçiminizi pudra tonlarındaki sedefli parçalardan yana kullanın.


Bon Ton
Bu kadar renkli ve kışkırtıcı stilin içinde hala minimalizm arayışındaysanız, siz de bir Bon Ton kadınısınız demektir. Baştan aşağı düz parçalarla, bahar şıklığı ve sadeliğini bu sezon siz temsil edeceksiniz. Minimal, tek renk elbiselerinizle şık ve asil görünümünüzü muhafaza ederken, lazer kesim işlemeler ve fütüristik detaylarla klasik lady stiline farklı bir yorum getirmiş olacaksınız. Görülmemiş bir tarza bürünmek isterseniz, trençkot formunda tasarlanmış elbiselerle bakışları üzerinize çekebilirsiniz. Bon ton stilini kullanırken, bahar renkleriyle uyumlu pudra tonlarını deneyin. Hatta sarı renkte bir parça için şimdiden dolabınızda yer açın, tabii geçe kalıp tükendi cevabıyla pişman olmak istemiyorsanız...

       

2 yorum:

  1. Bence Afro Chic çok hoş ama herkesin kendine yakıştırmayı becerebileceği bir tür değil,çoğu kişi bu kolay seçim görünümlü dizaynı uygulamaya kalkarken yalnış yunluş renkleri birleştirir,hippivari kılıklar ortaya çıkar.Punk-Royal dizaynlar bir erkek için daha çekici (senin dediğin gibi ) daha kışkırtıcı. gibi.Hanım hanfendi Deniz Kızı her zaman geçerli tabi
    Kadir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadir Bey Merhaba,

      Yorumlarınız çok güzel, modadan anladığınız belli. Benim favorim şimdilik Deniz kızı ama Bon Ton da romantik renkleriyle çekmiyor değil.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...