Hürriyet Magazin

23 Ocak 2013 Çarşamba

Kışın 4 Ası; Yelek, Kaban, Manto, Palto


Kışın giyinmenin belki de en zor yanı, ısınma ihtiyacımızı karşılamak için üst üste giydiğimiz kalın parçalar. Bir yandan üzerimizdeki fazlalıkları taşımak, diğer yandan birbirleriyle uyup uymadıklarına karar vermeye çalışırken harcadığımız vakit bizi sadece yormakla kalmıyor, zaman zaman modadan soğumamıza bile yol açabiliyor. Peki anahtar parçalarla kışın giyinmenin en moda ve en pratik yollarını La Mode En Vogue’la öğrenmeye ne dersiniz? Öyleyse hafiflemeye hazır olun, çünkü aslında üzerinize giymeniz gereken tek şey var, o da stiliniz!  




YELEK

Stil Mottosu: “Şeytan ayrıntıda gizlidir derler; bakalım sen ayakkabındaki zımbalarla kimin canını yakacaksın?”

Neden bu kombin? Kışın soğuk renklerini yumuşatıp, romantik bir havaya bürünmek için pudra tonlarını tercih edebilirsiniz. “Kışın beyaz giyilmez” kuralı çok eskide kaldı. Boğazlı kazağınızın sizi yeterince sıcak tuttuğuna inanıyorsanız, üzerine açık renkte kalın kürklü bir yelek alarak, hem üst üste giyeceğiniz kalın parçaları hafifletebilir hem de daha modern bir görünüşe kavuşabilirsiniz. Biraz hareket şart diyenlerdenseniz, stilin en hit parçası sivri burunlu, zımba detaylı leopar ayakkabılar tam size göre.




KABAN

Stil Mottosu: “Her seferinde bu kadar farklı parçayı alıp nasıl güzel kombinlediğini gördükçe, sırrını gerçekten çok merak ediyorum.”

Neden bu kombin? Siyahtan vazgeçemiyorsanız, tarzınızı farklı parçalarla renklendirin. Siyaha bu sezon en iyi eşlik eden renklerden biri olan asker yeşilini maksi boy eteğinizde kullanın. Böylece hem orjinal bir kombin yaratabilir hem de olduğunuzdan daha ince ve uzun gözükebilirsiniz. Unutmayın kırçıllı desenler bu sezon çok moda! Hem çantanızda hem de atkı ya da şal gibi kışlık parçalarda kırçıl desenini kullanarak, sezonun doku trendini yakalayabilirsiniz.




MANTO

Stil Mottosu: “Tam da deriden çok sıkıldım, üniforma gibi herkesin üstünde diyordum ki sen şu kapıdan içeri adımını atar atmaz bütün tezimi çürüttün.”

Neden bu kombin? Deri sezonun en hit parçaları arasında belki de ilk sırada yer alıyor. Durum böyle olunca herkes deri giymek istiyor. Diğerlerinin önüne geçmekse sandığınız kadar zor değil. Deri parçaları çarpıcı renkler arasından seçin ve kombininizde renk bloklarına yer verin. Böylece sadece giydiğiniz deriyle değil, stil sahibi tavrınızla da dikkat çekeceksiniz.




PALTO

Stil Mottosu: “Anlaşıldı yine herkesi gölgede bırakacaksın. Palton bu kadar iddialıysa, içine ne giydiğini gerçekten merak ediyorum.”

Neden bu kombin? Leopar gibi baskın desenleri kışlık parçalara taşımak için iki seçeneğiniz var; ya kombininize canlılık kazandıran detay parçalarda kullanacaksınız ya da palto gibi baskın tek bir ana parça seçerek gerisini sakin parçalarla tamamlayacaksınız. Eğer seçiminiz ana parçalardan yanaysa, diğer parçalar için düz renkleri tercih edin. İddianızı siyah düz elbiselerdeki sakin işlemeler ya da çizmelerinizdeki kürk detaylarla sürdürebilirsiniz.  Ama sakın abartıya kaçmayın; çünkü baskın bir desenin üzerine ikinci bir ağır seçim stil karmaşasına neden olabilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...