Hürriyet Magazin

20 Mart 2014 Perşembe

2014 İlkbahar - Yaz Trendleri

Bu sezon moda dünyası önemli bir dönüşümün eşiğinde. Yüzünü sanata çeviren 2014 İlkbahar Yaz Koleksiyonları, çarpıcı renk geçitlerinin yanı sıra rahat ve sade tasarımlarıyla da dikkat çekiyor. Pop art elbiseler, cüretkar tulumlar, Oxford gömlekler… Gardırobunuzu sezonun her ruh haline uygun vazgeçilmez parçalarıyla tanıştırmak için daha fazla vakit kaybetmeyin.



Pop Art Elbiseler

Moda, sanata duyduğu saygıdan mı yoksa popüler kültüre ayak uydurma telaşından mı bilinmez, adeta birer tablo niteliğindeki pop art elbiselerle 2014 İlkbahar Yaz sezonuna damgasını vurmaya hazır. Sanatçı ruhuna atıfta bulunan renkli tasarımlar, üzerlerindeki çılgın baskı ve optik illüzyonlarla oldukça özgür ve yaratıcı bir stil ortaya koyuyor. Boya sürülmüş efekti bırakan fırça darbeleri, kadın portreleri illüstrasyonları, akışkan desenler… Giyilebilir moda kavramını baştan aşağı değiştirmeye aday olan bu trendi uygulamanın hiçbir kuralı yok. Garanti olan tek şey ise bu sıradışı parçalarla dikkatleri üzerinize çekmekte zorlanmayacağınız.



Olmazsa Olmaz Gömlekler

Gardırobunuzdan hiç ayırmayacağınız bir parça varsa o da gömleklerinizdir şüphesiz. Modası asla geçmez, zamansız tasarımıyla ise sezon trendleri arasında her daim yerini alır. Elbette yenilenerek ve form değiştirerek… 2014 İlkbahar Yaz sezonunun olmazsa olmaz gömlekleri bu kez gece gündüz ayırmadan fonksiyonellikleriyle de göz dolduruyor. Günlük kullanabileceğiniz klasik Oxford tipi gömleklerin yanı sıra; fark yaratmak isteyenler için, mini ya da kloş eteklerinizle kombinleyebileceğiniz crop, dantel ve kruvaze tipi gömlekler bu sezon hiç olmadığı kadar çok moda.



Cüretkar Tulumlar

Tek başına durmaları güçsüz oldukları anlamına gelmiyor. Sezonun en iddialı giysileri arasında yer alan tulumlar, tüm yaz trendlerini bir arada sundukları için alkış topluyorlar. Tepeden tırnağa deri formuyla asi ya da uçuş uçuş kumaşlarla romantik olabilirler. Yaz sezonunda ışıl ışıl parlamaya hazırlananlar için metalik renkleriyle göz doldururken, grafik desenleriyle monokrom şıklığını yansıtabilirler. Kısacası, 2014 İlkbahar Yaz sezonunun en trendy kurtarıcısı her zaman şık ve pratik tulumlar.



Diz Altı Etekler

Aslında sezonda yer alan tek etek tarzı diz altı kalem etekler değil. Kloş ve İspanyol tarzı eteklerin de dikkat çektiği 2014 İlkbahar Yaz tasarımları arasında yeniden öne çıkmalarının sebebi ise hiper feminen duruşları ile göz alıcı baskı ve işlemeleri. Üç boyutlu çiçek süslemeleri, yoğun tığ işleri, barok baskılar, puantiyeler, payetler… Diz altı olduğu sürece seçim şansınız çok. Özetle; feminen siluetlerin özlemini çeken tasarımcılar, bu sezon vücut hatlarını ortaya koyan cesur kadınların hayalini kuruyor. Ne dersiniz, siz de onlardan biri olabilir misiniz?



Başrolde Şortlar

Baharla birlikte şortlar yeniden gündeme oturuyor. Spor giyimin yanı sıra bu kez kendinden emin, maskülen bir tavırdan söz ediyoruz. Stil sloganı; "Çabasız Şıklık". Rahatlığın ve günlük şehir şıklığının simgesi şortlara; Oxford gömlekler, blazer ceketler ve ince oversize kazaklar eşlik ediyor. Gece ise crop top ve tek omuz bluzlarla kombinlenen şortlar arka planda gizlenen seksapeliteyi gözler önüne seriyor. Maskülen, seksi ya da sportif… Şüphesiz şortlar bu yazın başrol oyuncularından biri.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...