Hürriyet Magazin

25 Mayıs 2012 Cuma

2012 Yaz Modasının Galibi Kim, Erkeler mi Kadınlar mı?


Güneş, deniz ve kum. Zor geçen baharın ardından en çok özlenen üç kelime...
Bir türlü dinmek bilmeyen yağmur da jubilesini yaptı ya tamamdır artık; yaz için geri sayıma başlayabiliriz.  2012 Yaz Modası, bu sefer kadın ve erkeği karşı karşıya getiriyor. Metropol erkeği modern görünümüyle hayranlık yaratırken, 20’lerin sofistike kadını adeta zamanı donduruyor. Kısacası sezonun en hit moda hareketine imzasını kim atarsa, bu ezeli rekabetin galibi o oluyor. İnanın karar vermesi kolay olmayacak. Öyleyse oyun başlasın!

Kadınlar / Öne Çıkan Dönem: 20’ler
Düşük belli, geniş diz boyu elbiseler sezona ilham veren parçaların başında geliyor. Döneme uygun şifon ve organza kumaşları modern dokunuşlarla birleştirin. Gece içinse parlak, payet ve metalik pullarla süslü daha dar kalıpları tercih edin.


Erkekler / Öne Çıkan Dönem: 40’lar
Erkekler için karizmatik Dandy görünümü hüküm sürmeye devam ediyor. Başrolleri keten kumaşlar ve blazerlar paylaşıyor. Renklere gelince... Taş, kum ve kemik tonları bu sezon çok moda.


Kadınlar / En Hit Parça: Bandeau Üst
İster elbise, ister üst-alt takım, bu sezon göbeği açık modelleri görmeye şimdiden alışın. Bandeau üstünüzle, neo hippie tarzına bürünmek için elinizdeki işi bırakın ve hemen karın egzersizlerine başlayın. Neyse ki şanslısınız, geniş maksi eteklerin göbek deliğini örten lastik kemerli modelleri, açıkta kalan hafif kilolarınızı gizlemenize yardımcı olacak.


Erkekler / En Hit Parça: Shacket = Shirt + Jacket
Şehrin hızlı değişimine ayak uydurmayı seven metropol erkeklerinin tercihi Shacket, yani ister gömlek ister ceket olarak kullanabilen, sadece fonksiyonelliğiyle değil modern görüntüsüyle de dikkat çeken bir tasarım. Bandeau üstle karşılaştırıldığında bence 1-0 önde, siz ne dersiniz?


Kadınlar / En Rahat Parça: Kombinezon Elbiseler
Rihanna’nın derin yırtmaçlı, yeşil saten elbisesini hatırlayın. Dolabınızda kombinezon olarak sakladığınız parçaları, biri 2012 yazında elbise olarak kullanacaksınız dese, inanır mıydınız? Öyleyse kulaklarınızı iyice açın; bu yaz kadınlar ipek ve satenin istilası altında! Hafif kumaşlarla hem seksi görünecek, hem de rahatlığın keyfini süreceksiniz. Söyleyin, kadınlar başka ne ister?


Erkekler / En Rahat Parça: Desenli Pijama Pantolonlar
Anlaşılan modacılar bu sezon yatak odalarımızın kapısını aşındırmaktan vazgeçmeyecek. Yoğun iş günlerinden sonra iple çektiğiniz yaz tatilini desenli pijama pantolonlarınızla, dışarıda da evdeki kadar rahat geçireceksiniz. Özellikle ince uzun bacaklı erkekler, gardırobunuzda bu parça için mutlaka yer açın.


Kadınlar / En Pratik Stil: Colonial Glamour
18. yüzyıl sömürge kıyafetlerinin modern esintileri, bu yazın trendleri arasına girmeyi başardı. Minimal giyinmeyi sevenler için tütün tonları, krem renkli etek ve pantolonlarla birlikte hoş bir uyum sağlıyor. İnce deri parçalarsa cazibesiyle stile kadınsı bir hava katıyor.


Erkekler / En Pratik Stil: White & Safari
Bu yaz 3K kuralını öğrenmeden sokağa çıkmayın. Gece gündüz kullanılabilen koton, kanvas ve keten üçlüsünü beyaz ve natürel tonlarla kombinleyin. Sezona damgasını vuran 4 cepli Safari ceketinizle parlamaya hazır olun.


Kadınlar / En Renkli Kombin: Desenli Kombinler
Altın çağını yaşayan desenli elbiselerin modası geçmiyor. Floral çizgilerle başlayan furyayı şimdilerde merhum Barış Manço’nun şarkısını hatırlatan domates, biber ve patlıcan figürleri takip ediyor. Şimdi yazacağım kuralı sakın aklınızdan çıkartmayın; kombin yaparken farklı desenleri karıştırın ama asla aynılarıyla eşleştirmeye çalışmayın.


Erkekler / En Renkli Kombin: Pastel Renkli Kombinler
Neon renklerin bronz tendeki kışkırtıcı duruşuna sözümüz yok ama kabul edelim moda denince trendler çok çabuk değişiyor. Dolayısıyla bu yaz da durum farklı değil, pastel tonlar neonlar karşısında sezonu 1-0 önde kapatıyor. Bu stili doğru şekilde uygulamak istiyorsanız, pike ve koton kumaşlarla bon-ton uyumunu yakalamaya bakın.


Kadınlar / Öne Çıkan Renk: Mint ve Limon Tonları
Merak ediyorum hala mint renginde bir bluz ya da eteği olmayanınız kaldı mı? Bu rengi ilk kez duyuyorsanız üzülerek vakit kaybetmek yerine, hemen en yakın butikten siparişinizi verin derim. Çünkü bu yaz, ya mint giyenlerdensin ya da Ivana’nın deyişiyle “Bizimle değilsin”. Ufak bir ipucu: Mint ve limon tonlarını siyah parçalarla kombinleyerek soğuk bir romantizm estirebilir ya da açık renklerle yumuşak bir geçiş sağlayabilirsiniz.


Erkekler / Öne Çıkan Renk: Mavi ve Deniz Tonları
Mavi bu sezon sizi sadece dinlendirmeye değil, hareketlendirmeye de geliyor.  Açık mavi, elektrik mavisi, lacivert, saks, kobalt, royal... Bırakın renginizi tarzınız belirlesin. Denizin sakin ya da dalgalı yüzüne karışmak sizin elinizde.


Kadınlar / It Bag: Zımba Detaylı Çantalar
Zımba, çivi ve zincir detaylarla süslü çantalar bu yaz çok moda. Unutmayın, önemli olan parlak, renkli ve saplı olmaları, büyük ya da küçük, dilediğiniz boyunu kullanabilirsiniz.


Erkekler / It Bag: Shopper Modeli Çantalar
Geçtiğimiz sezon parlayan alışveriş çantaları, bu yaz unisex çizgilerle karşımızda. Rahatlığı ve fonksiyonelliğiyle ön plana çıkan Shopper çantaları Safari stilinizle birlikte kullanabilirsiniz.


Kadınlar / It Shoe: Retro Ayakkabılar
Danteller, puantiyeler, floral, geometrik hatta post modern desenler... Envai çeşit motifin kullanıldığı retro ayakkabılar yaz sezonunun vazgeçilmezlerinden.


Erkekler / It Shoe: Hasır Örme Ayakkabılar  
Öyle anlaşılıyor ki, bu yazın erkek ayakkabı modasında da rahatlık ön planda. Espadrillerin salaş formundan hoşlanmıyorsanız, daha lüks bir alternatif olarak hasır örme ayakkabıları tercih edebilirsiniz.   

    

2 yorum:

  1. ipekcim tüm yazılarını cok severek okuyorum, bide bunlar online dergi haline gelse keske :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdacim cok tesekkurler :) Artik o kadar kosturuyorum ki blog portfolyom oldu, anlasmali calistigim yerlerdeki yazilarimi da buraya koymaya calisiyorum... Keske online dergi haline gelse dedigin gibi cok da guzel olur ;)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...