Hürriyet Magazin

20 Şubat 2013 Çarşamba

2013 Kadını


Gizemli, Duygusal, Soğuk ve Hırslı;
2013 Kadını

Yıllar geçiyor, eskinin romantik aşkları, saf duyguları daha aranır hale geliyor. Çünkü kimse değişime kolay kolay ayak uydurmak istemiyor. Oysa ki artık ne Audrey Hepburn gibi Roma Tatili’yle yetinen kadınlar var etrafta, ne de Frank Sinatra gibi mutlu aşk dizeleri haykıran erkekler yağmur altında…

Kısacası yeni neslin gözü ya entrikaların çevrildiği “İntikam” senaryolarında ya da şehvetli aşk hikayelerinin kaleme alındığı E L James romanlarında. Doğal olarak moda da bu değişimden nasibini alıyor ve modacılar hep bir ağızdan; bilinmeyen gelecek kadar soğuk, sessiz bir ajan kadar gizemli, kimsesiz kalmışçasına kadar duygusal ve hiç olmadığı kadar hırslı 2013 kadınını işaret ediyor. Ne dersiniz, sizin içinizden çıkan bu kadınla tanışmaya cesaretiniz var mı?   



Gizemli

Transparan alarmı geçtiğimiz sezon çanta ve ayakkabılardan başlayarak moda severlerin beğenisini kazanmayı başarmıştı. Şimdiyse eli çok daha güçlü, çünkü yeni sezonda sadece aksesuarlarda değil kıyafetlerde de transparanlık ön planda. Gizemli 2013 kadınının vazgeçemeyeceği bu stilin öncü renkleriyse siyah ve beyaz. Özellikle bu iki rengin yer aldığı şifon ve tül gibi hafif kumaşların üzerine çalışılan işlemeler gizemin derecesinin bir hayli yükseleceğinin sinyalini veriyor. Bluzlar, maksi elbiseler ya da gömlekler… Sırlarınızı ne kadar açığa çıkaracağınızı seçtiğiniz parça belirleyecek.




Duygusal

Modanın yolu her ne kadar sert ve asi çizgilerle kesişmeye başlamışsa da, her zaman romantik vurgular için vazgeçilmez bir durak barındırır içinde. Son yıllarda modacıların karanlığa olan ilgisine rağmen yeni sezonda çocuksu fırfır ve volanlarla bolca karşılaşacağınızı şimdiden söyleyelim. Özellikle pastel renklerin süsleyeceği bu stil omuz, boyun ve kol detaylarıyla öne çıkıyor. Yoğun fırfır ve volanların etkisini ise düz renklerle dengelemekte yarar var. Stilin odak noktası sade ve klasik lady görünümünü işaret ediyor. Tuniklerle birlikte kullanılan pantolonlar ve midi boy elbiselerse minimalist formalarla yansıtılan romantik havanın etkisinde, 2013’ün duygusal kadınlarını bekliyor.




Soğuk

Gri’nin 50 tonu! Son günlerin en çok satan kitabının adının modayla bağ kurabileceği hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ancak denilen oldu ve grinin neredeyse her tonu şimdiden modayı avucunun içine almayı başardı bile. Hem her renge kolay uyum sağlayan doğası hem de keskin ve özgüvenli çizgisiyle gri, sezonun en baskın rengi olmaya aday. Kalem etekler, tek parça kıyafetler, pantolon ceket takımlar… Grinin soğuk tavrı kendine güvenen 2013 kadınını bekliyor. Klasik gri tonlarını fazla solgun ve sıkıcı buluyorsanız, tercihinizi parlak ve sedefli inci tonlarından yana kullanın.




Hırslı

Optik desenler, monokrom çizgiler ve grafikler… 2013 kadınının hırslı iç dünyasının modaya yansıması ancak bu dokunuşlarla anlatılabilirdi. Özellikle maskülen tarzın etkin olduğu desenli midi boy ceketler kendine özgü tarzını ortaya koymaktan çekinmeyecek kadar cesur kadınlara atıfta bulunuyor. Adeta neo 60’ların çağdaş bir yorumu gibi karşımıza çıkan bu tasarımları kombinlemek için uyum peşinde koşmanız gerekmiyor, çünkü başlı başına her kurala hükmedebilecek bir stilden söz ediyoruz. Renk seçimine gelince… Parlak ve çarpıcı her rengin onaysız izni olsa da yoğun siyah ve beyazı kesercesine bu ikiliye eşlik  eden hırsın rengi kırmızı diğerlerinin arasından sıyrılarak göz dolduruyor.  

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...