Hürriyet Magazin

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Bir Renk Tutun


Bir gece geçirip sonra unutulur, denir. Oysaki daha ilk buluşmada her kadın o aşka bir daha kopamamacasına tutulmuştur. Bu ay konumuz, en özel anlarımıza ihtişamıyla imzasını atan Haute Couture. Hangi yaşta olursa olsun, Sindirella masallarıyla büyümüş her kadının hayallerini süsleyen bu tek gecelik moda aşkını, yaklaşan düğün ve mezuniyet mevsimiyle sezona damgasını vuran renkler eşliğinde mercek altına aldık.  
  

 

MAVİ
Buz mavisinden laciverte, mavi her tonuyla sezonun en iddialı rengi olmaya aday. Görünümünüze sakin ve zarif bir hava katmak istiyorsanız açık tonlardaki muslin kumaşları tercih edin. Özellikle dümdüz inen sade, straples ve A formundaki elbiselerle romantik bir stile sahip olabilirsiniz. Daha ağır ve zengin bir görünüme kavuşmak içinse kendinizi dantelin zamansız stiline emanet edin. Unutmayın; lazer kesim ve dantel işlemelerin ardından göz kırpan yer yer transparan dokularla, hem dozunda bir seksiliğe bürünebilir, hem de bu seksapeliteyi zarif bir şekilde gizlemeyi başarabilirsiniz. 


  

SARI
Yazın enerjisini üzerinizde hissetmek istiyorsanız, sarı tonlarının sihrine kapılmaya hazır olun. Sezona damgasını vuran renk paletinin en güçlü renklerinden biri olan sarıyı, dalgalı desenler ya da yansımalarla birlikte kullanarak hem etkileyici hem de egzotik bir hava yaratabilirsiniz. Fakat bu uyarıya dikkat: Sarı, her şeyi olduğundan daha büyük ve geniş gösterir. Bu nedenle, tercihinizi fırfırlı ya da volanlı modellerden yana kullandığınızda, elbiseninizin geri kalan kısımlarını tüp kesimlerle ve tül gibi hafif kumaşlarla tamamlamanızda yarar var.




KIRMIZI
Kimileri için kışı çağrıştırıyor olsa da, kırmızı yine yaz - kış başrolü oynuyor. Moda sahnelerinin daimi rengi, bu sezon straples modellerde olduğu kadar, tek omuz ve boyundan göbek deliğinin üzerine kadar inen V yakalı dekoltelerle de iddiasını ortaya koymaya hazır. Stilinize canlılık katmak için, kırmızıdan nar çiçeğine uzanan tonlarını deneyebilirsiniz. Sezonun trendi püsküllerse, kıyafetinize hareket kazandırırken aynı zamanda yarattığı gölge oyunlarıyla vücudunuzun daha orantılı gözükmesine yardımcı olacak. Kırmızıdan güç alırken, pırlanta ve gri altın kolyelerle ışık saçacaksınız.  
 

 

SİYAH
Riske girmekten kaçınıp stilini garantiye almak isteyenlerin tercihi siyah, klasik bir seçim gibi gözükse de aslında yaratıcı dokunuşlarla büyük farklar elde etmeniz mümkün. Bir davet ya da özel bir gecede siyah giymek istiyor, ancak sıradan gözükmekten tereddüt ediyorsanız, asimetrik kesimler, derin sırt dekolteleri, pencere detaylı büstiyerler ya da seksi lazer kesimlerle siyah rengi farklı bir çizgiye taşıyabilirsiniz. Trendy bir öneri: Kollarınız vücudunuza göre daha kısa ve kalınsa, omuzlarından kollarına doğru sarkan dantel veya tül parçalarla hem vücut hatlarınızdaki fazlalıkları gizler, hem de asil ve sofistike bir görünüme sahip olabilirsiniz.




BEYAZ
Saflık ve duruluğun temsilcisi beyaz, net ve yumuşak silüetler yaratmak için bire bir. Seçiminizi beyaz bir gece elbisesinden yana kullanmak istiyorsanız, dekoltenizin ölçüsüne dikkat etmeniz gerekli. Çok derin dekolteler, beyazın sade ve zarif görüntüsünün önüne geçebilir. Yine de hafif dantel ya da altın işlemelerle elbisenizi zenginleştirebilirsiniz. Christian Dior'un 40'lı yıllara damgasını vuran New Look'undan ilham alınarak tasarlanmış, bol ve kabarık etekli elbiseleriyle nostaljik ya da sezonun fütüristik cut-out detaylarıyla post - modern bir duruş sergilemek sizin elinizde. Siyah pırlanta kolye ya da küpelerinizle zıtlığın uyumunu yakalayın.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...