Hürriyet Magazin

7 Kasım 2015 Cumartesi

EŞSİZ BİR AİLE GELENEĞİ, MESSIKA MÜCEVHERLERİ




Bir baba kızın pırlantaya olan ortak tutkusunun hikayesi… Pırlantalar onlar için bir aile geleneği; André Messika'dan Valérie Messika'ya, MessikaMücevherleri. 

Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız Messika markasının kurucusu Valérie Messika'nın pırlanta merakı bir tesadüf değil. Çocukken pırlanta üreticisi ve dağıtıcısı olan babası André Messika'dan dinlediği ilginç hikayelerle büyülenen Valérie, kariyerini de pırlantalarla süslemeyi seçenlerden. 2005 yılında kurduğu Messika markasının mücevherlerini çocukluğundan beri içinde taşıdığı pırlanta tutkusuyla tasarlayan bu genç kadın, her bir taşı eline aldığında yeniden tattığı heyecan ve aşkla göz alıcı montürlere imza atıyor. Valérie'ye göre pırlantaya sadece kendine ait formu, dokusu ve tekniği hükmedebilir. Bu yüzden taşın kalitesini, hafifliğini, büyüklüğünü ve parlaklığını seçerken benzersiz olması konusunda oldukça titiz. Yarattığı her bir parçanın altında teknik uzmanlığı ve bitmek tükenmek bilmeyen fikirleri yatıyor. Mücevher dünyasına farklı bir soluk katan Valérie'nin tasarımları onun genç ruhunu, neşeli kişiliğini ve hızlı tempolu hayatını yansıtıyor.   






Hızlı yaşama uygun tasarımlar 

Messika mücevherlerinin en dikkat çekici özelliklerinden biri; minimalist bakış açısıyla tasarlanmış, aşırılıktan uzak, son derece ince ve hafif tasarımlardan oluşmaları. Böylece taşıması da izlemesi kadar zevkli oluyor. İster sabit olsun ister hareketli; mücevherlerini adeta parıltılı heykellere benzeten Valérie için yarattığı her parça canlı ve yaşamını sürdürüyor. Özellikle 'Move Classique' koleksiyonundan ikonik hale gelen hareketli üç taşlı yüzükleri parmağınızda varlığını sonsuza dek hissettiriyor. Move, Kate, Liz, Spiky, Eden, Queen V ve Skinny ise Valérie Messika'nın en beğenilen tasarımlarında başı çekiyor. İşte bu göz alıcı tasarımlardan bazıları.






Move

Messika'nın ikonik koleksiyonu 'Move', Valérie Messika'nın çocukluk anılarından ilham alıyor. Küçükken babasının parmakları arasında hareket eden taşların saçtığı gökkuşağı renklerindeki ışığın büyüsünü tasarımlarına taşıyan Valérie'nin üç taş kullanması da tesadüf değil. Dünün, bugünün ve yarının aşkının gücünü ve sadakatini temsil eden bu koleksiyon, ilk çıktığı 2007 yılından beri sayısız versiyonuyla markanın adeta imzası haline geldi. 






Spiky

İsmi kulağa şımarık geldiği gibi, arsız grafikleri ile de diğer Messika koleksiyonlarına meydan okuyan 'Spiky', rock trendlerinden ilham alıyor. Gösterişli zımba ve vida formlu yüzükleriyle klasik alyansların karşısına dikilen Spiky'nin özenle dizilmiş pırlantalarla ortaya koyduğu kontrast denemeye değer.






Glam'azone

Messika, Amazonlar efsanesinden ilham alan 'Glam'azone' koleksiyonunu savaşçı ruhlu kadınlara ithaf ediyor. Amazonların ok ve mızrak figürlerine yoğunlaşarak, Glam'azone tasarımlarında oval kesim pırlanta etrafını adeta bir kalkan gibi küçük taşlarla kaplayan Valérie için bu koleksiyon güç ve canlılığı temsil ediyor.   






Queen V

Messika, klasik lüks ve çağdaş tasarım arasında seçim yapmak zorunda kalmanızı istemiyor. İşte 'Queen V' koleksiyonu da tam bu noktada devrede. Rock & Chic trendiyle tarihi değerli taçların yollarının kesiştiği bu iddialı koleksiyon kentin modern prenseslerini yaratıyor.







Skinny

Yenilik ve konforun ustalıkla birleştiğ 'Skinny' koleksiyonundaki zamansız rafine parçalar, hafifliği kadar esneklikleriyle de görenleri şaşkına çeviriyor. Görünmez altın nano yay sistemiyle tüm vücut biçimlerine adapte olabilen tasarımlar, adeta her gardırobun olmazsa olmazı denim ve küçük siyah elbisenin izinde.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...