Hürriyet Magazin

10 Nisan 2012 Salı

Modanın Ritmi Sokakta Atıyor!



Sokak modasının sesine kulak vermeye hazır mısınız? Öyleyse sizi Milano’ya, modanın merkezine keyifli bir yolculuğa davet ediyorum. Milano’dan en çarpıcı trendler, defilelerden sonra bu kez sokaklarda görücüye çıkıyor. Neonlar, parıltılar, çiviler, zımbalar… Artık podyumlarda takılıp kalma devri kapanıyor, çünkü gerçek moda sokaktan nefes alıyor.

İddia ediyorum; Brandlife için Milano’da gerçekleştirdiğimiz keyifli çekim sonrası kadrajımıza takılan kareleri gördükçe kendinizi modanın ritminden alı koyamayacaksınız. Durmayın, Brandlife’la sokağın rengine karışmak için hemen okumaya başlayın. 


Fotoğraflar. Monika Kuczkowski


1)    Elektrik mavisi, neon pembe ya da turuncu… Parlak renkleri dengelemek için, mutlaka natürel renklerden yardım alın.

2)    Siyah ve kahve gibi koyu tonları bir arada kullandıysanız, benzer renkteki neon aksesuarlarla görüntünüze canlılık katabilirsiniz. Tüvit ceketin içindeki peplum bluz ve skinny modeli kadife jean pantolonu, bahar trendleriniz arasına not etmeyi unutmayın.

3)    Bol kesim, yüksek bel bir pantolon giydiyseniz ayakkabılarınızın görünmemesinde yarar var. Elektrik mavisinin, örgü lila ceket ve kalın kahverengi kemerle uyumunu beğendik. Aksesuarlarda ise altın rengi kalın cuff model bilezikler, kombine hoş bir parlaklık kazandırmış. Orjinal tasarımları seviyorsanız, dokusu ağaç yüzeyini andıran çantaya bayılacaksınız.



4)    Düz, pudra pembesi, bisiklet yaka elbise; üstündeki kolları kürk detaylı, gri yün montla oldukça uyumlu gözüküyor. Çanta seçimi yine portföyden yana; stilin dikkat çekici detayıysa, mini puantiyeli çoraplar.

5)    Benzer bir kombin daha; bu sefer baştan aşağı bon ton stili kullanılmış. Uzun kaşe yelek ve delikli eteği birbirlerine çok yakıştırdık.

6)    Kürk severler; farklı olmak için renk seçimini yeşil ya da mordan yana kullanın.



7)    Tulum kullanmak istiyorsanız, ince bir bedene sahip olmanızda yarar var. Straplez kesim göğüs detayı ve vintage kemer, tulumun sıradanlığını ortadan kaldırırken, eldivenler geceye davetiye çıkartıyor . Baştan aşağı tek renk giyiniyorsanız, çantayı kontrast renkte kullanmak iyi bir fikir olabilir. Yandaki kombinlere gelince, siyah-beyaz ve color block trendlerinin kullanımı gözümüzden kaçmadı. 
  
8)    Preppy stili viskon blazer ceketle, Oxford tipi gömleğin kusursuz uyumuna şahit oluyorsunuz. Soluk tonlardaki denim ve kabarık saçlar, ortama retro bir hava katıyor. İpek yerine yeşil yün örgü kravat tercihi, bizce bunun en büyük göstergesi.

9)    Color block trendi için risksiz bir seçim. Panço kol detayları ve iki renkli kolye, dikkati vücudun üst taraflarına doğru çekiyor.



10) 16. yüzyıl fırfırlarını aratmayan bir gömlek, kuru kafa desenli bir fular, haç sembolünden yüzük ve John Lennon tarzı gözlükler… Gotik tarzı benimseyenler için, bu daha hiçbir şey. Saç rengi ve ojelere dikkat!

11) Önceki kadar olmasa da, gotik dokunuşların göze çarptığı bir kombin daha. Stilin en hit parçası, yüksek bel, siyah-beyaz, asimetrik çizgili pantolon. Haç sembolüyse bu sefer kolye olarak kullanılmış.  

12) Pastel tonlarındaki bantaj elbise, melez tenliler için ideal. Parça kürk karışımı hırka, dökümlü formuyla oversize bir görüntü sağlıyor. İri taşlı yüzüklerse, üzerinde kuru kafa aksesuarların olduğu clutch çantayla rock-royal bir imaj çiziyor.



13) Anlaşılan kimse kürkünden vazgeçmiyor. Derin V yaka, göğüs bölgesi lazer kesimlerle süslü elbisede, adeta bir “Femme Fatale” havası hakim. Siz de önü açık ayakkabıların içine çorap giymeyi sevenlerdenseniz, kalın bantlı olanlarını öneriyoruz.

14) Tribal desenli gömleği, düz siyah parçalarla kontrast kullanma fikri güzel. Omuza atılan ceket ve uzun transparan etekten, salaş ama aynı zamanda snob bir hava seziliyor. Yoğun kırmızı rujla dudakların vurgulandığı makyajı ve sımısıkı balon topuzuna bayıldık.
     
15) Hibrid formlara sahip viskon midi mont, fütüristik dokunuşlara çağrışım yapıyor.



16) Kiremit rengi deri trençkot, üzerindeki metal aksesuarlarla oldukça dikkat çekici gözüküyor. Çivi, zımba ya da çengelli iğnelerle, siz de alternatif tasarımlara imza atabilirsiniz.  

17) Lacivert palto üzerindeki geometrik şekillerin, dalmaçyalı desenli çanta ve puantiyeli gömlekle kontrastı çok uzaklardan bile hissedilebiliyor. Eğer siz de desenleri karışık kullanmak istiyorsanız, birbirinden farklı olmalarına dikkat edin. Yandaki nötr renklerin hakim olduğu kombindeyse, yeleğin volümleri gözümüzden kaçmadı.

18) Bu sefer biraz daha hafif, ama yine üst üste giyilen desenli parçalar dikkat çekiyor. Yuvarlak çerçeveli kemik gözlükler ve kıvrık paçadan gözüken yeşil çorapları biz sevdik.


    
19) Şapkadan ayakkabılara kadar, Dandy stilini andıran bir kombin. Kürk yerine, uzun kahve tonlarında bir pardösü; portföy yerineyse kısa saplı evrak çantası modelleri tercih edebilirsiniz.

20) Düz parçalara hareket kazandırmak için bazen süslü bir broş ya da boyunluk yeterli olabiliyor.

21) Lacivert-beyaz-kırmızı üçlüsüne, bu kez leopar gözlükler eşlik ediyor. Kalın iplerle tasarlanan kolye ve üstüste takılan kelepçe bileziklerse, stili zenginleştirmiş.



22) Atletik formlardaki, önden fermuarlı kruvaze yaka trençlerin bu kadar çabuk yayılmasını beklemiyorduk. Simli zarf çantayaysa aşık olduk.

23) Milano sokak modasından geriye kalan detay fotoğraflardan ilham almayı unutmayın.




2 yorum:

  1. Bunda baya emek var, harika gorseller toplamıssın, tebrikler ipekcim:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık.. Çok güzel görseller ve bloğuna da bayıldım..

    Ben de seni davet etmek isterim

    görüşmek dileğiyle

    www.gecekiyafeti.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...