Hürriyet Magazin

27 Temmuz 2012 Cuma

Butigo Blog'a Özel Özgür Masur Röportajı


Biliyorsunuz, yazı işlerimin yanında bir de Butigo.com alışveriş sitesinin blogunu yönetiyorum. Butigo Blog 'un açılışına özel, aynı ekipte yer aldığım ünlü tasarımcı Özgür Masur’la; giyim tarzından alışverişe, modadan “Soul” adını verdiği yeni hazır giyim koleksiyonuna kadar özel bir röportaj hazırladık. Dinlemeye hazırsanız, sizi Özgür Masur'la baş başa bırakıyorum.


Gardırobunda vazgeçemediğin parçalar neler?

Koyu renk denim pantolon,  bolca beyaz gömlek, rahat kesimli basic t-shirt, spor ayakkabılar, klasik kesimli siyah fit ceket.

Tarzını oluştururken aldığın parçaların marka olmasına mı dikkat edersin, yoksa isimsiz bir tasarım da olabilir mi?

Tezgahta 5 TL olan birşeyi beğendiysem alabilirim; örneğin t-shirt ya da gömlekte marka olmak zorunda değil ama ayakkabı, ceket ve pantolonda marka olmak zorunda. Tabii marka derken illa çok pahalı olanları kastetmiyorum, ama son saydığım parçaları tezgah gibi açıkta satılan, geri döndüğümde bulamayacağım bir yerden satın almam.  

Aklındaki iyi ve doğru giyinen, ideal kadın imajını tarif et desem...

Bir kere yerine ve durumuna göre çok değişir. Şık bir ortamda slim görüntüler çok hoşuma gidiyor; altına sivri burun ayakkabılarla look’unu tamamlayabilir. Kokteyl ve sakin ortamlardaysa daha basic görmek isterim.



Bir kadına en çok yakıştırdığın ayakkabı modeli hangisi?

Bu aralar sivri burun ayakkabıları çok beğeniyorum. Çünkü sivri burun bana göre bir kadını çok zarif gösterdiği gibi, aynı zamanda kimliğini de ortaya koyuyor. Butigo.com için tasarladığım ayakkabılarda da bu modeli kullandım, yaz için canlı renk varyasyonlarına göz atın derim.


Peki topuklu giymekte zorlananlar için, babet mi sandalet mi?

Babet.

Zil sesi durmak bilmiyor, showroomun kadın müşterilerinin istilasına uğramış gibi, (Gülüyoruz.) bu durumda kadınların ne kadar kararsız olduğunu en iyi deneyimleyenlerden biri de sensin. Ne giyeceğimize karar veremediğimizde, bize hangi kurtarıcı parçayı önerirsin?

Likralı, kalem kesim, daracık bir etekle günün her saatini geçirebilirsiniz.

Bu yazın kadınlar için en trendy look’u nedir?

Kimono.

Türkiye’de tarzını örnek gösterebileceğin kimler var?

Elif Dürüst ve Ece Sükan. İkisi de giyindiklerinde kendilerine has bir tarzı ortaya koyuyorlar, bence en önemlisi bu. Onları farklı kıyafet kombinleriyle görebilirsiniz ama tarzları hep kalıcı.



Tasarımların kadar showroom’un da seni anlatıyor. Melek kanatlı kahve fincanından, girişteki ihtişamlı avizeye kadar ilginç detaylar göze çarpıyor. Yaşadığın yerde olmazsa olmaz bir obje var mı?

Mum.

2013 Sonbahar - Kış koleksiyonunu hazırlarken güzel bir sürpriz yapıp “Soul by Özgür Masur” adında bir de hazır giyim koleksiyonu yarattın . Bize biraz bu koleksiyondan bahseder misin?

Tasarımlarımı beğenen, fakat fiyatları yüksek olduğu için alamamaktan yakınıp bana ulaşan çok kişi oldu. Ben de onlar için yaklaşık 30 parçadan oluşan bir hazır giyim koleksiyonu hazırladım. 2012 İlkbahar - Yaz sezonuna ait bu koleksiyonun içinde gece, davet ve parti elbiseleri yer alıyor. Kısacası bundan sonra Özgür Masur imzalı hazır giyim parçalara, Soul koleksiyonundan ulaşılabilir fiyatlarla sahip olabilecekler.


 Peki bu koleksiyonu nerde görebiliriz?

Soul koleksiyonumu, şimdilik kendi showroom’umda görebilirsiniz. Bunun dışında yeni koleksiyonumu 14 – 17 Haziran tarihleri arasında, Maçka Sanatçılar Parkı’nda gerçekleşen Galata Moda’da görücüye çıkarttım ve oldukça ilgi gördü. Bu yakınlarda ilk planım konsept bir mağaza açarak daha çok parçayla müşterilerimin karşısına çıkmak. 

  

1 yorum:

  1. Cok guzel bir roportaj olmus İpekcim, Ozgur Masur cok basarili bicimde ilerliyor tasarımlarını cok begeniyorum. Umarım magazasını en kısa zamanda acar.

    Sevgiler,
    Cigdem

    http://chicthem.blogspot.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...