Hürriyet Magazin

10 Temmuz 2012 Salı

Ofis Şıklığı


Kimileri için hiçbir anlam teşkil etmiyor, ama biz moda tutkunları için gözümüzü açtığımız andan itibaren ilk akla gelen soru, “Bugün Ne Giysem?”. Son günlerin trendy sloganı halinde dilimize doladığımız bu sorunun cevabı, inanın iş hayatımızı da etkiliyor. Öyle ki, kadınlar arasındaki rekabet, moda savaşlarıyla daha da kızışıyor. Ama galibiyeti kazanmak kolay değil, biraz çabanın yanında doğru hamleyi oynamanız gerekiyor. Öncelikle sıkıcı parçalarla vakit kaybetmekten vazgeçin, çünkü iş saygınlığını yitirmeden de şık olmak mümkün. Nasıl mı? La Mode En Vogue'un keyifli ipuçlarıyla, cevabı kendiniz vereceksiniz.

Miranda, The Devil Wears Prada
Kafanızda daha rahat canlandırabilmeniz için işe çok ses getiren film karakterlerinden başlayalım. “The Devil Wears Prada” filminde, ünlü bir moda dergisi editörünü canlandıran Miranda’yı hatırlayın. Eğer siz de onun gibi güçlü, ciddi ve dominant bir iş kadınına bürünmek istiyorsanız, kılık kıyafetinize de en az kariyer ve tecrübeniz kadar önem vermelisiniz. Maskülen tarzın hakim olduğu pantolon ceket takımlar, deri kalem etek ve ince çizgili gömlekler stilinize snob bir hava katar. Elbise seçimindeyse ne renk olduğu değil, ne kadar baskın olduğu önemli. Bu yüzden düz ve tek renk olmasına özen gösterin. Sıkıştığınız anlarda bordo mükemmel bir tercih olabilir. Jean kelimesini sözlüğünüzden atın, unutmayın ofise oyun oynamaya değil, sözünüzü geçirmeye geldiniz. Aksesuarlara gelince kıyafetinizdeki maskülen sertliği feminen aksesuarlarla yumuşatırken, özellikle havalı kolyelerden yardım almayı unutmayın.


Emma, Bride Wars
Ah o düğün telaşı yok mu, iki en yakın arkadaşın kıyasıya rekabetiyle hafızalara kazınan “Bride Wars” filminin güzel ve akıllı öğretmeni Emma gibi siz de giyinirken zorlanıyor musunuz? Merak etmeyin, bu sefer beğendiğiniz gelinliği rakibinize kaptırmak yok, çünkü stilinizi baştan yaratıyoruz! Öğretmenler bir örnek giyinir diye kim demişse yanılmış, unutmayın formayı öğrenciler giyer, öğretmenler değil. Bu yüzden seçeneklerinizi çoğaltma zamanı! Renkli ekose takımlar, belden kuşaklı trenç elbiseler ve çiçek desenli bluzlarla, klasik etek ceket takımlarınıza alternatif yaratın. Canlı renklere alışık değilseniz, natürel tonlardaki kıyafetlerinizi grafik desenli eşarplarla süsleyin. Siyah ya da renkli kemik gözlükler ve A kesim pileli etekler stilinizin en hit parçaları arasında. Saplı ve büyük boy çantaları tercih edin, sonra sınav kağıtlarını koyacak yer bulamadım diye üzülürsünüz, bizden söylemesi.


Carrie, Sex and The City
Modadan söz ederken, rotamızı Sex and The City’nin başarılı köşe yazarı Carrie’nin Mr. Big’le olan romantik serüvenine doğru çeviriyoruz. Siz de yaratıcı işlerler uğraşıyorsanız, kimliğinizi giyim tarzınıza yansıtmayı öğrenmelisiniz. Örneğin bir röportaja giderken, illa etek ceket giyeceksiniz diye bir kural yok, tabii bu gece çıkar gibi giyinin anlamına da gelmiyor. Yapmanız gereken tek şey formal çizgilerle oynayıp, yaratıcı bir stil ortaya koymak. Rahat ve minimal olduğu kadar şık da gözüken tulumları sofistike aksesuarlarla birleştirin ya da ne çok dar ne de çok bol formda yüksek bel pantolonları dökümlü bluzlarla tamamlayarak cool bir hava yaratın. Derin dekolte ve fazla transparan kumaşlardan kaçınmakta yarar var. Bırakın gece davetlerine de giyecek birşeyler kalsın. Kısacası, formal sınırları aşmadığınız sürece; bebe yaka gömleklerden, sivri burun ayakkabılara, renkli clutch’lardan, gösterişli aksesuarlara kadar herşey size serbest. 

    
Ally, Ally McBeal
Aşk ve iş hayatı arasındaki gelgitlerle günün sonunda kendiyle yalnız kalan uçarı avukat Ally’de şimdi sıra. Hikayesi, bizim avukatlarınkiyle çok benzerlik göstermese de giyim konusunda bir hayli ortak noktaları var diyebiliriz, tabii yataktan kalkıp gelmişçesine dağılan saçlarının dışında. Bu mesleğin ciddiyetiyle uyumlu, en trendy parça vücuda oturan şık bir döpiyes. Sıcaklarda ceket taşımak istemezseniz, çok dar ve fazla yırtmacı olmayan midi eteklerle, ince kumaşlı gömlek ve bluzları deneyebilirsiniz. Sessiz mahkeme salonları arasında koştururken, topuğu çok ince ve yüksek olmayan modelleri seçmekte yarar var. Çanta içinse, hiçbir şey sizi sezonun gözdesi evrak çantaları kadar stil sahibi gösteremez. Şıkır şıkır aksesuarlara merakınız varsa, meslek değiştirin derim. Sade bir yüzük ve kibar küpelerin dışına çıkıp hakimin dikkatini dağıtmak istemezsiniz öyle değil mi?    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...