Hürriyet Magazin

18 Temmuz 2013 Perşembe

Stilinize Uygun Gelinlik Hangisi?

Her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünen kadınların düğün günleri de, aslında kulaklarına daha ilk masallarının fısıldandığı andan itibaren planlanmıştır. Henüz küçücük bir kızken hayali kurulan gelinlik modeliyse bu planın dönüm noktasıdır. Çünkü bir kadın için doğru gelinliği bulmak neredeyse doğru eş tercihinde bulunmak kadar önemlidir.

Bu yüzden; gelinlik seçerken vücut şeklinize uygun, aynı zamanda stilinizi de yansıtan bir modele karar vermeniz, bu özel günde en iyi şekilde gözükmenizi ve kendinizi içinde rahat etmenizi sağlar. Grace Kelly gibi zamansız ruhuyla tarihe meydan okuyan bir gelinlik mi yoksa seksi bir balık modeli mi? 2013 sezonunun büyüleyici gelinlikleri arasından tercihi siz yapın!
   
Dantel


Konu gelinlik olunca, dantelin zamansız stiline kapılmamak elde değil. Düşünsenize; tarihin unutulmaz gelinlikleri arasından herkesi büyüleyen Grace Kelly'ninki gibi bir gelinliğe kim sahip olmak istemez ki? Kısacası kurallar yine değişmiyor; prenseslere layık dantel, tül ve ipek karışımı gelinlikler, bu sezon da gelin adaylarının vazgeçilmezler listesine en tepeden giriyor. Her vücut tipiyle uyumlu, ne çok dar ne de çok kabarık A formundan, drapeli straplez ve balık formlarına kadar zengin ve nostaljik havasıyla her modele zarafet katan danteli, boyundan kapalı yarım yaka, uzun kollu ya da kolsuz birçok farklı modelde kullanmak mümkün. Eğer siz de klasik çizgilerin ön plana çıktığı kraliyet tipi bir gelinlik hayal ediyorsanız, hafif işlemeler, fiyonklar ya da küçük fırfır detaylarla gelinliğinizi süsleyebilirsiniz.

Fırfır


Romantik masalların yolu modayla kesişiyor. Küçük kız çocuklarını oyuncu volümleriyle kendine hayran bırakan fırfırlar, bu kez beyaz atlı prensinin karşısına en göz alıcı şekilde çıkmayı bekleyen gelinlerin radarına giriyor. Tabii akla ilk gelen de; kat kat tüllerin ve kabarık kumaşlarla şişirilen volanlı formaların eşlik ettiği fırfırlı gelinlikler. Alt tarafı tül, üstü dantel işlemeleriyle son derece sade ya da evaze kumaştan yer yer taşlarla süslenmiş iddialı bir model... Hayalinizdeki düğün ne olursa olsun ruhunuza enerji yayacak fırfırları nasıl kullanacağınıza bırakın stiliniz karar versin.

Straplez


Gelin adaylarının en çok tercih ettiği modeller arasında başı çeken straplez gelinliklerin en önemli özelliği, etek formlarında birçok farklı seçeneği sunabilmesi. Açıkta bıraktığınız zarif omuzlarınızla ister balık, ister bel kısmından oturup aşağıya doğru genişleyen modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer armut tipi bir vücuda ve küçük göğüslere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, straplez modeli gelinliğinizin üst tarafında yer yer işlemeler kullanarak ideal orantıyı yakalayabilirsiniz. Aksesuar tercihinde ise kolye yerine, topuz şeklinde topladığınız saçlarınızın arasından ışıldayan senenin modası maksi küpelerle ışık saçın.


Peplum


Geçtiğimiz sezon podyumlarda sıkça yer alan peplum, bu kez gelinliklere sıçrıyor. Stilinizde fütüristik formlardan hoşlanıyorsanız, gelinliğinize peplumun modern havasıyla yeni bir yorum katmaktan korkmayın. Özellikle zayıf fakat basenlerinin geniş olmasından şikayetçi olan gelin adayları, vücudunuzu ideal şekline kavuşturan peplum modeli gelinlikler tam size göre. 2013 sezonunda boru ve balık formlarında sıkça rastlayacağınız bu sıradışı gelinlik modeli, etraftaki tekdüze gelinliklerden sıkılanlar için mükemmel bir alternatif.


Balık


Balık modeli, fiziğine güvenen gelinlerin favorisi olmaya devam ediyor. Kimisi dantel, kimisi tül, kimisi helenistik tarzda olan balık modeli gelinlikler; tercihe göre dizüstü ya da dizaltına kadar inip, ayaklara doğru balık kuyruğu şeklinde açılarak tam anlamıyla bedene oturmasıyla vücudunuzun tüm hatlarını gözler önüne seriyor. Bu yüzden her ne kadar bu modeli beğenseniz de, vücut tipinize uygun olup olmadığına emin olmadan karar vermeyin. Eğer omuzlarınız ve kalçalarınızın orantılı olduğu kum saati tipinde bir bedene sahip değilseniz, balık modelinden uzak durmanızda yarar var; tabii sudan çıkmış balığa dönmek istemiyorsanız...

Kısa


Gelinlik denince ilk akla gelen modellerden biri olmasa da, son yıllarda hızla yükselen kısa gelinlik trendini görmezden gelmek mümkün değil. Gelinlik ya da düğün sonrası after party'de gelinliğin yerine giyilen ikinci bir düğün kostümü olarak da tercih edilen kısa modeller, rahatına düşkün gelin adayları için bire bir. Dar, bol, straplez ya da tek omuzlu... Tek yapmanız gereken, size uygun modeline karar vermek. Unutmayın; sonsuz hareket özgürlüğü sunan parça tül, dantel ya da yoğun işlemelerle süslü kısa gelinliğinizle kendinize güvendiğiniz takdirde, en iddialı ve lüks gelinliklere bile taş çıkartacaksınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...