Hürriyet Magazin

24 Eylül 2013 Salı

2013 - 14 Sonbahar Kış Koleksiyonları


... Ve Tanrı kadını yarattı. Ama bu kez sahnede Y kuşağının ne istediğini bilen, gözü kara ve umursamaz kadınları var. Maskülen siluetlere bürünen bu kadınların yolu, savaş sonrası modanın yaralarını saran 40'larla kesişiyor. Umut, güç ve direniş... Kadınlar, modanın bedelini erkekçe ödemek için dönüyor. 




Düşeş Palto
Giyinmenin değil ne giyeceğine karar vermenin zor olduğunu düşünen tasarımcılar, kış aylarının temel parçaları arasına soktukları paltolarla bu sezon işimizi kolaylaştırıyorlar. İlk bakışta elbise gibi duran hacimli paltolar, tek parçayla tüm günü geçirmek isteyenler için hem kolay hem de orjinal bir alternatif. Kısacası yeni sezonda paltonuzun içine ne giydiğiniz ya da ne giymediğinizin hiç bir önemi yok. Tek yapmanız gereken sabah kalkmak ve üzerinize geçirdiğiniz paltonuzla günün keyfini çıkarmak.




Fiyakalı Ev Kadını
Evde televizyon karşısında otururken ya da ev işi yaparken giyilen elbiseleri andıran tasarımlar, yeni sezonda cazibenin merkezine oturuyor. Pijama ve gecelik tasarımlarından ilham alan saten ve dantel kumaşlar her zamankinden daha çok göze çarpıyor. Sezonun hit parçalarına sahip olmak isteyenler için, pin-up şortlar ve sabahlık formundaki vizon ve astragan paltolar ön planda. 




Grunge Şıklığı
Y kuşağının protestocu ruhu 2013 - 14 Sonbahar Kış koleksiyonlarına yansıyor. Fantastik karakterlere atıfta bulunan grunge stili kendini kürk ve ekose deseninin hakim olduğu tasarımlarda sıkça gösteriyor. Özellikle tüvit kumaş bu sezonun en iyi tamamlayıcılarından. Çorap çizmeler, rahat tabanlı düz ayakkabılar ve botlarsa yeni sezonun 'it girl' ünvanını kapmak isteyenlerin vazgeçilmezler listesinde.




Beller Yukarı!
Yeni sezonun en çok göze çarpan detaylarından biri de hemen her defilede vurgulanan bel hatları. Kıyafetlere değişik formlar kazandıran ve aksesuar olarak da en çok kullandığımız parçaların başında gelen kemeler, özellikle kışın manto ya da trençkotların yanından bir an olsun bile ayrılmayacak. Bu trenden yola çıkarak bol kesimli bluz veya elbiselerinizi de korsajlı kemerlerle üste oturan modellere dönüştürebilirsiniz. Yüksek bel kemerlere gerek olmadan 90'ların bele kazak bağlama furyasından nasibini alan yeni sezon tasarımlarıysa farklı görünmek isteyenler için gösterişli bir alternatif.




Yakamoz Zamanı
Parıltıdan hoşlanan ancak abartıdan kaçınanlar 2013 - 14 Sonbahar Kış tasarımlarını çok seveceksiniz. Geçmiş sezonun baştan aşağı yoğun ışıltılarının yerini bu sezon yer yer minik taşların süslediği gizli parıltılar alıyor. Şifon drapeler, altın payetler ve işlemeler tasarımlara zarif ve lüks bir hava katarken, erkek kumaşından hazırlanan etek ve elbiseler ışıltıların arasında feminenliği maskülenlikle dengeliyor. Vücut hatlarını ortaya koyan taşlarla işli 'maxi tube' model eteklerdeyse seksilik had safhada. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...