Hürriyet Magazin

7 Eylül 2013 Cumartesi

STİL // Oriental Chic


Bir yanda masumiyet, diğer yanda önüne geçilmez bir çekicilik... Onu giydiğinizde etrafa yayılan hipnoz enerjisiyle herkesi büyüleyeceğinizi bilirsiniz. Çünkü hayatın karşı konulmaz cazibesine dair her ne varsa, hepsi aynı anda, aynı bedende, tek bir stilde buluşmuştur; Oriental Chic.




Asya'nın mistik ve sofistike ruhuyla yeniden hayat bulan tasarımlar, Oriental Chic stiliyle Uzak Doğu'dan dünyaya sıçrıyor. Yanardöner kumaşların üzerine origami sanatından ilham alınarak özel el işçiliği ile işlenen Japon çiçekleri, kimono tarzı elbiseler ve hatta devasal takunyalar... Her bir detay, bizleri gizemli Asya rüyalarının baş kahramanı olan zarif, naif ve sessizliğiyle görkemli, o özel kadın olmaya bir adım daha yaklaştırıyor. 







Oriental Chic stilinin en belirgin özelliği, geleneksel origami sanatından etkilenerek Uzak Doğu'nun ipek gibi özel ve hassas kumaşlarına yapılan usta efektler, geometrik şekiller ve çiçeklerden ilham alan oryantal motifler. Modern baskı detaylarıyla birleşen Japon tarzı ipek giysilerse, cazibeleriyle şıklığın en önemli tamamlayıcılarından. Renklere gelince... Kırmızı, beyaz ve siyah üçlüsünün yaydığı oryantal hava, gücünü çiçeklerden alan yeşil ve fuşyayla modern bir renk paletine dönüşüyor.








Oriental Chic stilini özel kılansa, diğer tarzlardan farklı olarak tarihten podyuma taşınan uygulama biçimi. Sadece modaya yön veren bir stilden değil, adeta özenle hazırlanılan bir ritüelden bahsediyoruz. Bunun en güzel örneğiyse; Oriental Chic stilini uygularken kimononun içine giyilen içlik nagajuban gibi kat kat giyinme biçimi ve obi adı verilen geniş kuşak kullanımından etkilenilmesi. İpek, saten elbiselerin asil ve zengin havasını ikiye katlayan kimonoların üzerindeki obi kemerlere atıfta bulunan çok katmanlı, sert kumaşlar ve kabuki ayakkabılar, işte tam da bu yüzden Oriental Chic stilinin en favori aksesuarları arasında dikkat çekiyor.
                  







Esrarengiz, derin, mesafeli... Zengin ama mütevazi... Özetle, sırf gizemli ruhuyla bile çok çekici! Ne dersiniz; yaz - kış neredeyse tüm tasarımcılar kendilerini Oriental Chic kadınının sihrine adamışken, neden siz de onlardan biri olmayasınız?  

Fotoğraflar // Jenny Hands


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...