Hürriyet Magazin

27 Eylül 2013 Cuma

Şehvetin Moda Dilinde Tercümesi: ALEXANDRE VAUTHIER




Bugüne kadar Kylie Minogue, Heidi Klum, Madonna ve Rita Ora gibi pek çok ünlü ismi giydiren Alexandre Vauthier, önümüzdeki günlerde parfüm, müzik ve iç mimari alanlarında yaptığı iş birlikleriyle de moda dünyasının yetenekli dahileri arasına girmeye aday. Fransız tasarımcı, başta koleksiyonlarının fanatiklerinin oluştuğu Amerika ve Japonya olmak üzere tüm dünyaya adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Mezun olduktan kısa bir süre sonra dünyaca ünlü tasarımcılar Thierry Mugler ve Jean Paul Gaultier'nin yanında kariyerine adım atan Alexandre Vauthier, onu destekleyen ve kendisine giysi yapımını titizlikle öğreten ustalarından öğrendikleriyle tasarım dünyasında tecrübe kazandı. Couture koleksiyonunun baş tasarımcısı olarak Jean Paul Gaultier'nin yanında 8 yıl çalıştıktan sonra kendi adıyla yıllardır hayalini kurduğu koleksiyonunu yaratmak üzere 2009 yılında Alexandre Vauthier moda evini açtı.  






Doğuştan gelen radikal tavrını ve titizliğini kendi markasının DNA'sına da taşıyan Alexandre Vauthier, koleksiyonlarını Anglo-Sakson ırkı ve Fransız kültüründen esinlenen bir stil ile ifade ediyor. Kadınsı ve şehvetli detayların ön plana çıktığı koleksiyonlarda cinsel çekicilik bedeni sıkıca saran sırtı açık elbiseler, dar pantolonlar ve derin yırtmaçlı eteklerde boy gösteriyor. Alexandre Vauthier'nin derin V yakaları ve cüretkar yırtmaçları ise adeta imzası niteliğinde. 

Couture tasarımlarıyla dünyaca ünlü yıldızların beğenisini toplayan Fransız tasarımcı, şimdilerde yaratıcı kimliğiyle hazır giyimden müzik sektörüne farklı sanatsal iş birlikleri ile medyanın gündeminde. Özellikle 2013 - 14 Sonbahar Kış Couture koleksiyonuyla büyük alkış alan Alexandre Vauthier'nin kıvrımlı ceketleri, seksi büstiyerleri ve transparan tasarımları için cesur müşterileri şimdiden bekleme listesinde. Siyah, beyaz ve nude tonlarının yer aldığı bu koleksiyonda sezon trendlerinden açık omuzlar, kürk detaylar, minik taş işlemeler, beli vurgulayan ince kemerler, şalvar formları ve asimetrik dikişler dikkat çekiyor. Sıkça kullandığı ceket-pantolon ya da ceket-etek takımların yanı sıra bu sezon farklı olarak tulumlara da ağırlık veren tasarımcı, cesur ama seksapelite sınırlarında temkinli davranmak isteyen müşterileri için de koleksiyonuna alternatif bir parça eklemiş. İşte moda dünyasının basamaklarını hızla tırmanan Fransız tasarımcı Alexandre Vauthier'nin koleksiyonundan sizin için seçtiğimiz en özel parçalar.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...