Hürriyet Magazin

2 Aralık 2013 Pazartesi

2014 TRENDLERİ // Part 1


Yeni sezonun merakla beklenen tasarımlarının ilk kez görücüye çıkartıldığı moda haftalarından en gözde trendleri La Mode En Vogue'da sizin için listeledik. 2014 İlkbahar - Yaz defilelerinde sergilenen tasarımlar, şimdiden yeni sezonda neler giyeceğimizin sinyalini veriyor. İşte çok ses getiren moda haftalarından öne çıkan trendler ve La Mode En Vogue'a özel stil ipuçları...


Minimalizme Dönüş



New York Moda Haftası'nda "90'lara dönüş" sezonun en dikkat çekici temalarından biriydi. 90'ların minimalizm etkisi altındaki tasarımlar, 2014 İlkbahar - Yaz sezonunda birçok koleksiyonda kendini yeniden gösteriyor. Özellikle Calvin Klein, Proenza Schouler, Alexander Wang ve Reed Krakoff defilelerindeki düz renk ve net kesimli tasarımlar minimal detaylarıyla beğeni topluyor. Kısacası; geçmiş sezonların aksine abartıdan uzak duran tasarımcılar görünüşte sakin dursalar da, keskin geçişleri ve iddialı kalıplarıyla ses getirecek tasarımları 2014'de göz dolduracak. 
            

Yine, Yeni Feminen



Şu sıralar oldukça revaçta olan maskülen kalıplar ve erkek kumaşlarını, 2014 İlkbahar - Yaz sezonunda veto etmeye hazır olun. Feminen siluetlerin özlemini çeken tasarımcılar yeni sezonda vücut hatlarını ortaya koyan dar elbiselere, diz altı kalem eteklere ve seksapelitesi yüksek parçalara yöneliyorlar. Rebecca Minkoff'un mini etekleri ya da Michael Kors'un modern bir şekilde yorumladığı klasik tayyörleri... Önümüzdeki yaz pembe, pastel gibi kadınsı renklerin ve feminen kalıpların süslediği romantik tasarımların etkisi altında geçecek.    


Film Noir



Siyah ve beyaz... Kimine göre asaletin, kimine göreyse formal giyimin simgesi olan bu iki rengin bir araya gelmesiyle ilk kez karşılaşmıyoruz. Ancak bu kez monokrom şıklık grafik desenleriyle birleşiyor. Ralph Lauren'in 2014 İlkbahar - Yaz koleksiyonunda sergilediği gibi önümüzdeki yaz siyah beyaz monokrom giysilerinizi ekose, çiçek ve geometrik desenlerle hareketlendirmeye hazır olun. Özellikle Oscar de la Renta'nın grafik desenleriyle ortaya koyduğu siyah beyaz tasarımlar New York Moda Haftası'ndan tam not aldı, göz atmadan geçmeyin. Bunun yanı sıra Diane Von Furstenberg'in iddialı desenleri, Helmut Lang'in vatkalı omuzlar ve bol ceketlere yer verdiği siyah - beyaz ağırlıklı tasarımları görülmeye değer.     


Pastelin Gücü



Şüphesiz Londra Moda Haftası denince merakla beklenen defilelerin başında Burberry geliyor. 2014 İlkbahar - Yaz koleksiyonuyla podyumu pastele boyayan Burberry Prorsum, makaron renklerini andıran tonları ve romantik tasarımlarıyla sezona nostaljik bir hava yayıyor. Önümüzdeki yaz parlak gömlekler ve bol kesim geniş kollu pardösülerle sıkça karşılaşacağımızın sinyalini veren marka, aksesuarlarda ise yer verdiği büyük boy çantalarla fark yaratıyor.
  

3D Çiçekler



Her sezon olduğu gibi 2014 İlkbahar Yaz sezonunda da çiçek desenleri modanın vazgeçilmezlerinden. Önümüzdeki sezon fark yaratansa bu kez floral desenlerin üç boyutlu çiçek süslemeleriyle güçlendirilmesi. Erdem, Matthew Williamson, Vivienne Westwood gibi ünlü tasarımcıların koleksiyonlarında dikkat çeken bu yeni trend güçlü formalarla tekrar yorumlanıyor. Özellikle yüksek bel, volümlü eteklerde kullanılan floral desen ve üç boyutlu işlemelerde tığ işleri ve örgüler koleksiyonlara egzotik bir hava yayıyor. Özetle 2014 yazı doğanın adeta bir yansıması olacak.  


Işıltı Çağı



Londra Moda Haftası'na damgasını vuran trendlerden biri de modası geçmeyen ışıltılar. Defilelerin çoğunda gözümüze çarpan metalik materyaller, kristal, ayna efektleri ile ışıldayan tasarımlar ve mücevherleri aratmayan parçalar yeni sezonda yükselişe geçiyor. Özellikle Tom Ford ve Christopher Kane'in koleksiyonlarında dikkat çeken parıltılı kumaşlar, vücudu saran tasarımlar, dantel diz üstü çizmeler ve baştan aşağı mozaik desenlerle süslü parçalarsa 2014 İlkbahar - Yaz sezonuna ışıltı katarken iddia katsayıları da bir hayli artıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...