Hürriyet Magazin

16 Aralık 2013 Pazartesi

2014 TRENDLERİ // Part 2

SEZON BAŞLASIN!


Biz 2013'e veda etmek için geri sayarken, moda dünyasında çoktan yeni sezonun startı verildi. Tasarımcıların canlı renkleri ve sofistike minimalizmi ön plana taşıdığı 2014 koleksiyonları gardıroplara radikal bir şıklık getirmek için hazır bu kez. Sportif detaylar ve güçlü illüstrasyonların dikkat çektiği tasarımlarda kimler yaratıcılıkta çıtayı yükseltmiş, gelin birlikte göz atalım. 


İllüstrasyonun Gücü



Milano Moda Haftası'na adeta bir sanat galerisindeki tablolar gibi damgasını vuran tasarımlar göz alıcı desenleriyle podyumda büyük ilgi toplamıştı. Özellikle Prada'nın kadın figürlerinden oluşan illüstrasyonlarıyla süslü elbiselerinin pop - art niteliğindeki canlı renk ve desenleri moda otoriteleri tarafından yeni sezonun en iyileri arasında gösteriliyor. 2014 sezonu için sanatsal desenlerle yorumlanan klasik parçalar, şimdiden sokak stili meraklılarının radarında.


Çabasız Şıklık



Sadeliğin rahatlığa hizmet ettiği fonksiyonel tasarımlar fresh bir hava etkisinde Milano podyumlarında yerini almıştı. Bol, kısa paça pantolonlar, kapüşonlu üstler ve aksesuar olarak tozluk gibi sportif parçaları koleksiyonlarına taşıyan İtalyan markalarının arasında Gucci, Emporio Armani ve Alberta Ferretti yeni sezonda yine başroldeler. Parlak metalik renkleriyle Gucci, Armani ve sportif grafik siluetleriyle Fendi'nin tasarımları minimalist detaylarıyla dikkat çekiyor. Çabasız şıklığın altını çizen look'ları tamamlaması içinse topuklular yerine bu kez çoğunlukla düz ayakkabı ve elde taşınan midi boy çantalar ön planda.


Çiçek Motifleri



Her seferinde söylüyoruz; tasarımcılar hiçbir sezonda floral desenlerden kopamıyorlar. 2014 koleksiyonlarında da çiçek motifleriyle süslü romantik ve bir o kadar da enerjik tasarımlar, canlı renkleriyle görenlerin iştahını kabartıyor. Etro ve Just Cavalli'nin; güçlü, görülür desenleriyle birleşen orjinal kesimleri ve brokar gibi dekoratif kumaşları, etnik sportif karışımı bir lüks yaklaşımıyla yeni sezona göz kırpıyor. Kısacası, floral desenli parçalar önümüzdeki sezonun da en önemli trendleri arasında başı çekiyor.


Beller Aşağı



Paris'te sergilenen 2014 İlkbahar Yaz koleksiyonlarında en çok göze çarpan detaylardan biri, kloş formundaki eteklerin üzerine giyilen ve neredeyse dizüstüne kadar uzanan üstlerdi. Geçmiş sezonun belde ya beli açıkta bırakan crop top parçalarının aksine basenlerin altında biten yeni maksi üstler, Céline ve Chanel gibi daha pek çok markanın 2014 koleksiyonlarında boy gösterdi. Eğer bu trendi beğendiyseniz, yazı beklemeden kışın da uygulayabilirsiniz.


Kan Kardeşliği



Fransız bayrağının devrim sırasında dökülen kan ve kardeşlik sloganını temsil eden kırmızı rengi, adeta Paris'te sergilenen 2014 koleksiyonlarındaki tasarımların simgesi haline geldi. Alexander McQueen'in tribal desenleri, Zadig & Voltaire'in asi ruhu ve Dries Van Noten'ın parlak kumaşlarının büyük ilgi gördüğü tasarımlarda, yeni sezonda kırmızının yanına diğer bir baskın renk olan siyah eşlik ediyor. Aksesuarlarda ise tasma formundaki gold cuff kolyeler yeniden hayat buluyor.  


Canlı Renkler



Genelde soft renkleri görmeye alışık olduğumuz Paris podyumları, bu yıl bizleri şaşırtarak her zamankinden çok daha renkli tasarımlara ev sahipliği yaptı. Özellikle dünyaca ünlü modaevi Chanel'in klasik tüvit takım ve elbiselerinde kullandığı çarpıcı renkleri 2014 sezonunda zirveye oturuyor. Asimetrik formları birleştirdiği farklı dikiş tekniği ve kumaşlarıyla öne çıkan Emanuel Ungaro ise yeni sezon koleksiyonunda canlı renkleri başarıyla yorumlayan bir diğer isim.   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...