Hürriyet Magazin

15 Nisan 2011 Cuma

2011 İlkbahar - Yaz Sezonunun En İyileri


Gardırobunuza yazlık parçaları eklemek için hala baharın kapısını çalmasını bekleyenlerden misiniz? Moda dünyası ilham almak için güneşin yüzünü göstermesini beklemiyor. İlkbaharın canlılığı yazın neşesiyle el ele verip vitrinlerde çoktan yerini aldı. Bu sezon, çarpıcı renk yelpazesinin yanı sıra hiç görmediğiniz kadar maviyi görmeye hazır olun. Çekici gece tonlarından saks’a, mavi ilkbahar - yaz trendlerinin tepesine tırmanmaya aday. Uzun etekler, şortlar, kapriler ve vazgeçilmez denim… İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonları; tuniklerle, gömlek elbiselerle, dantel ve çizgi detaylarla her ruh haline uygun stilini yaratabiliyor. Vakit kaybetmeden sezonun vazgeçilmez tasarımları arasından seçiminizi yapın.

Breton - Çizgiler

Kimse çizgili giymenin kolay olduğunu söylemiyor. Üstelik bu sezon çizgiler enine uzanıyor. İnsanı olduğundan daha kilolu gösterdiğini düşünenler için uygun değil. Profesyoneller bile çoğu zaman düşmanı olabiliyor. Ama çizgililerle de mutlu olmak mümkün elbette. En çok da ruhsal olarak… Bu sezon “ breton ” adıyla tabir edilen enine çizgili kıyafetler moda olduğu kadar rahatlığı da sağlıyor, üstelik kuralların ötesinde zarif bir hava da yaratıyor. Ne diyelim en kötü kazancımız bu olsun. Geçen yazın denizci temasından farkıysa yerini daha kalın ve farklı renk kombinasyonlarının aldığı çizgililere bırakması. Beyaz - mor ya da siyah – kırmızı... Bu sezon renkleri seçerken çok eğleneceksiniz. Coco Chanel şıklığı çizgilerle bir kez daha sahnede.









Short & Braghette

Şortlar, bermuda ve kapri pantolonlar… Erkeklerin dolabında sıkça rastladığımız maskülen siluetler bu yaz kadınların dolaplarını süslüyor. Sadece deniz kenarı ve sahillerde değil, şehir ve ofislerde de bu trend geçerli. Geçen senenin ilkbahar – yaz sezonunun vazgeçilmez parçası süper mini şortlar, bu sene de hakimiyetini sürdürüyor. Bu stilin en dikkat çekici parçası ise kadın külotu formundaki braghetteler. Dantel dokular ve kolsuz bluzlarla kombinlendiğinde rahatlığı ve şıklığı bir arada yaşayabilirsiniz. İş hayatında giymeye alışık olduğunuz etek-ceket takımlarınızdan sıkılmadınız mı? Siz en iyisi tayyör kuralını baştan yaratıp bir de şortunuzla deneyin. Yalnız ceketlerin boyuna dikkat! Bu sezon kısa değil, uzun ceketler moda unutmayın.






Dantel

17. yüzyılda statü simgesi haline gelen ve sadece Aristokratlar tarafından giyilmesine izin verilen dantel, geride bıraktığımız kış sezonunun koleksiyonlarında bolca yer alarak moda severlerin beğenisini toplamayı başarmıştı. Bu sezon vitrinlerde bir kez daha dantelin önüne geçilemeyen yükselişinin sinyalleri verildi. Kısacası yazın da dantel ikinci deriniz olmaya devam edecek. Kışın kalın kumaşlarla birlikte kullanılan, siyah ve kırık beyazın hakim olduğu danteller bu sezon ince ve transparan kumaşlar eşliğinde farklı renklerle süslenecek. Safran, tarçın, camel… Özellikle klasiğin dışında kalan pudra rengini görmeden karar vermeyin derim. Çiçek motifli üstlerde, kısa eteklerde, mikro elbiselerde, hatta yeleklerde… Dantelin kusursuz işlemeleri, sizi eski yıllara sürüklerken hem romantik vintage havasını hem de zerafeti bir arada taşıyacaksınız.






Denim

Hiçbir zaman bitti denemeyecek bir trend varsa o da denim! Modası asla geçmez; durakladığı sezonda bile her zaman en tepeden dönüş yapmayı başarır. Elbette yenilenerek ve form değiştirerek… Üstelik bu sezon sadece pantolon olarak değil; şorttan, gömleğe hatta yeleğe kadar herkesin gardırobunda yerini almaya hazır. Çünkü yaş, sınıf, cinsiyet ayırmıyor. Modanın zamansız ve demokratik çocuğu olduğu kadar fonksiyonelliğiyle de göz dolduruyor. Kolay eskimiyor, eskimeye başladığındaysa form değiştirerek güzelleşiyor. Kirli beyaz ve beyazlatılmış renklerin önce çıkması dışında ilkbahar-yaz modasının en dikkat çekici parçalarına gelince; jean kumaşından straplez bluzlar, gömlek elbiseler, tulumlar ve bisiklet tipi şortlar. Kısacası denim bu sezon alt ve üst parçalarda kullanılarak günlük giyimden şıklığa geçiş yapıyor. Şık ve iddialı görünmek isteyenlere duyurulur!     






Renk Terapisi

Kuvvetli ve canlı renkler; kırmızı, sarı, fuşya, turuncu, mor ve yeşil. Sıkıcı temalardan kurtulmanın tam zamanı! İlkbahar-yaz sezonunun renk terapisiyle kış depresyonunu üzerinizden atacağınız kesin. Seçtiğiniz her renk ruh halinize denk geliyor. Sadece kıyafetlerde değil aksesuarlarda da… Opakların yerini parlak renkler alıyor. Saten gömlekler ve elbiselerin öne çıktığı, kontrast renklerin parlak kumaşlarla dans ettiği bir yaz sizi bekliyor. Unutmayın ne kadar kontrast, o kadar güçlü etkileşim!






Mavi

Düğünler, galalar, ödül geceleri ve özel günler. Bu sezon şık okazyonların vazgeçilmez rengi belli oldu. Elektrik mavisinden laciverte mavinin tüm tonları için dolabınızda yer açmaya hazır olun. Duyguları harekete geçiren, klasik çizgisinden ödün vermeyen sezonun dominant rengi mavi, Haute Couture koleksiyonlarında şıklık ve feminenliğin imzasını taşıyor. Şansına, gizemine ve rahatlatıcı etkisine güveniyorsanız, bu önemli günlerde pozitif hissetmenizi garantilemek için hemen sezondan mavi bir parça edinin derim






Asi & Egzotik

Moda dünyası zıt köşe aradığında hangi trende sığınıyor? Tabii ki asi çizgilerin klasiğin önüne geçebildiği punk ya da rock stiline. Her sezon olduğu gibi bu ilkbahar-yaz sezonunun da en belirleyici temaları arasında asi ve özgür ruh geliyor. Fakat bu sefer egzotik siluetlerle törpülenmiş olarak daha durgun, daha yumuşak. Biraz vahşi, biraz serkeş, biraz da asi… Vahşi doğanın sembollerinden ilham alınarak yaratılan kıyafetler, kamuflaj tarzında baskı desenleri sezon trendlerini arasında resmi formlarla savaşırcasına yerini alıyor. Sıra dışı parçalarla dikkatleri üzerinize çekmek isterseniz, bu tarzı en iyi yansıtan parçalardan ipek ve tafta kumaşlar üzerinde dans eden karmaşık baskılı, boyanmış ya da yıkanmış görüntüsü sağlayan triko ve bluzları tercih edebilirsiniz.     






Uzun Etekler

Yaz geliyor, sıcaklar artıyor diye her şeyin boyu kısalıyor sanmayın. XL boy etekler, bence bu sezonun en hit parçası! Sadece plajda değil, sokaklarda da denizkızı gibi görünmeyi kim istemez ki. Avantajı çok, renk seçeneği bol. Siyah, beyaz, pudra, kiremit, mavi ya da yeşil… Küçük tüyolarla her tarza bürünmeniz mümkün. Cesaretiniz varsa şifon ve iç gösteren kumaşlarla dokunmuş etekleri ısrarla öneririm; biliyorsunuz bu sezon şeffaflık ön planda. Lureks, ipek ve danteli de seçenekleriniz arasına koyabilirsiniz. “Peki, hacimli formlarıyla göz dolduran eteklerimizi hangi parçalarla tamamlasak?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Üst parça seçiminizi spor bluzlardan yana kullanın, böylece hem hacim karmaşasını engeller hem de bakışların eteğinizde odaklanmasını sağlayabilirsiniz. Ayakkabıda ise yüksek ökçeler, her zaman işe yarayacaktır. Biraz da stylish olsun diyorsanız topuklu Oxford tipi ayakkabılarla siz de fashionista furyasına katılabilirsiniz. Ultrafashion bir ipucu: XL uzunluktaki eteğinizi omzunuza attığınız uzun ceketle giymeyi deneyin. 
    






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...