Hürriyet Magazin

17 Nisan 2011 Pazar

Danimarkalı Dahi “Henrik Vibskov”





Henüz adını duymamış olanlarınız olabilir ama Henrik Vibskov 20. koleksiyonuna imza attığı artistik tasarımlarıyla moda dünyasında çoktan kendi barajını aşmayı başardı bile.  Birçok başarılı tasarımcıyı sektöre kazandıran Central Saint Martins’den 2001 yılında mezun olan Henrik Vibskov, elektro stiliyle birleştirdiği yaratıcı enstalasyonlar ve moda şovlarıyla 2003 yılından beri Paris Erkek Moda Haftası’nda resmi olarak yer alan tek Danimarkalı moda tasarımcısı.

Popülaritesi ise sadece bununla sınırlı değil. Provokatif ve ironik yorumlarıyla şov dünyasının Kanye West, Björk, The Arctic Monkeys, Franz Ferdinand ve Sigur Ros gibi fantastik isimlerini peşinden koşturuyor. Koleksiyonları Paris’in ünlü konsept mağazası Colette başta olmak üzere Londra’da Pineal Eve, Tokyo’da Midwest ve Moskova’da Traffik’de satışa sunuluyor.



Moda sahnesine adım attığı ilk günden itibaren orjinal grafikleri, renkleri öne çıkardığı stili ve heyecan uyandırıcı sunumlarıyla kendine sağlam bir zemin hazırlayan tasarımcı için yılda iki kez ortaya koyduğu koleksiyonların yanısıra, onları çevreleyen uyumlu evren yaratma çabası da sektörün önde gelenlerinin Vibskov’a farklı bir çerçeveden bakmasını sağlıyor. Dünya turneleri, sanat müzeleri ve ünlü galerilerde sergilediği performansıyla, tasarımın tek başına değil evrendeki sanat, müzik, mimari gibi tüm artistik alanların ruhuyla şekillendiğini savunuyor.  

Son olarak aralık ayında Amsterdam’da sunduğu “100 days” adlı retail konseptiyle bir kez daha adından söz ettirmeyi başaran Henrik Vibskov, sadece 100 gün boyunca sergilenecek pop-up mağaza konseptiyle dünyayının farklı şehirlerini dolaşmaya devam ederken, istediği alanları ve istediği enstalasyonları yaratmanın keyfini çıkartacak.   


   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...