Hürriyet Magazin

10 Nisan 2011 Pazar

Modanın Sırrı Renklere Takıldı

     


Beklediğiniz buluşma geldi çattı. Her şey için eksiksiz hazırlandığınızı düşündünüz ama ne olduysa oldu ve karşınızdaki sanki siz hiç orada değilmişsiniz gibi geceyi yanınızdaki arkadaşınızla sohbet ederek geçirdi. Hayatımızın farklı alanlarında bu gibi olaylarla o kadar çok karşılaşıyoruz ki… Kimi zaman özel randevularımızda, kimi zaman iş görüşmelerinde gözümüzden kaçırdığımız bazı noktalar bizi başarısızlığa sürüklüyor. Bunlardan biri de üzerimizde taşıdığımız renkler.

Kendimizi doğru ifade edebilmek, kişiliğimizi yansıtabilmek ya da yeteneklerimizi ortaya çıkarabilmek için kıyafetimizle olduğu kadar kullandığımız renklerle de bütünlük oluşturmamız gerekir. Kısacası karşımızdaki kişiye nasıl bir etki yaratmak istediğimiz, renkleri doğru ve bütünlük içinde kullanmayı bildiğimiz sürece, bizim elimizde.
Gelin, daha fazla vakit kaybetmeden renklerin sihirli dokunuşlarına bir göz atalım.  

Kırmızı: Renkler arasında en dikkat çekici olanıdır. Bu yüzden dışa dönüklüğün, aşkın, ihtirasın ve hırsın simgesidir. Arka planda kaldığınızdan mı yakınıyorsunuz; kırmızı bir ruj, bir çanta ya da pardösü… Kırmızının sıcaklığını deneyin ve fark edilmenin keyfini çıkarın.

Siyah:  Güç, bireysellik ve inat; bu karşı konulması zor üçlü, neden iş hayatında siyah takımlara yer verildiğini yeterince açıklıyor. Bir düelloyu kazanmak veya karşınızdakini kontrol altına almak; konu her ne olursa olsun fikrinizi kabul ettirtmek istiyorsanız o gün siyahtan şaşmayın. 

Turuncu: Enerji ve neşeye ihtiyacınız olduğunda mutlaka üstünüzde turuncu bir şeyler bulundurun. Heyecan yaratır, cesur olmanızı sağlar. Turuncu giydiğinizde macerayı üstünüze çekersiniz.

Sarı: Zihnin açıklığını ve dikkati simgeler. Yönetim ya da idare kabiliyetinizi güçlendirmek istediğinizde sarıdan yararlanın.

Yeşil: Doğallığın rengidir. Aynı zamanda yatıştırıcı ve dengeleyici özelliğe sahiptir. Sakin olmaya mı ihtiyacınız var; üzerinize yeşil bir şeyler geçirmekten işe başlayabilirsiniz.

Pembe: Rahatlığı, duyguları ve hayalleri ortaya çıkarır. Etrafınızda pembe giymiş kişilerin bulunması ortama daha hızlı ayak uydurmanızı ve kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.    

Mor: Lüks ve ihtişamın rengidir. Parayı çeker. Zenginliğinizi ortaya çıkarmak istediğinizde özel üretim mor bir çantayla kendinizi ispat edebilirsiniz. 

Mavi: Sadelikten yana olanlar, ruhunu arındırmak isteyenler… Mavi renk, girdiğiniz ortamdaki düzeni sağlar, huzuru çeker. Tartıştığınız biriyle barışmak için buluşuyorsanız maviyi üzerinizden eksik etmeyin.

Beyaz: Çoğu yerde saflık ve temizliği ifade etse de kimi zaman tepkisizlik ve sessizliğe yol açabilir. Bu yüzden arka planda kalmanıza neden olabilir. Gözlerden uzak olmak istediğinizde kaçış renginizdir.

Kahverengi: Toprağı temsil eder. Bu rengi taşıdığınızda, dışarıdan kültürlü, ağırbaşlı ve ayakları yere basan biri gibi görünürsünüz. Bunun yanı sıra sıkıcı ve kendini göstermeyen bir renk olduğu düşünüldüğü için kıyafetlerde çok tercih edilmez.  

Ortaya çıkmak için kırmızı, huzur bulmak için mavi… Gördüğünüz gibi küçük tüyolarla büyük değişiklikler yaratmak hiç de zor değil. Yeter ki doğru seçimi yapıp rengimize karar verelim, bırakalım “Oldum renga rengarenk” sadece şarkılarda yaşasın.       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...