Hürriyet Magazin

21 Nisan 2011 Perşembe

Kartell ♥ Milano!



Sizlerin de bildiği gibi Milano Tasarım Haftası nedeniyle her yıl binlerce tasarım meraklısı soluğu Milano’da alıyor. Bu sene tasarım haftasının 50. yıldönümü nedeniyle farklı sürprizlerle ziyaretçilerinin karşısına çıkan Milano’yu, birbirinden ünlü markalar özel tasarımlarıyla onurlandırdı. Bunlardan en dikkat çekicisi, Milano’nun 1050’lerden beri kucakladığı Kartell’in şehre hediyesi olan “Aşk Hareketi” temalı özel projeydi. Modadan, mimariye, edebiyattan, müziğe, fotoğrafçılıktan, futbola kadar birçok farklı disiplinden profesyonelin yarattığı tasarımların buluştuğu özel gecenin ortak noktası tabii ki Milano’ydu.

Markaların ikonik parçaları şehirden ilham alınarak tekrar yorumlandı ve “Milaneseified” konseptiyle Kartell ♥ Milano adlı kutlama gecesini renklendirdi. Projeye katılanlar, Kartell’in kült haline dönüşen parçalarını seçip, kendi zevk ve yaratıcılıklarıyla tasarım meraklılarının beğenisine sundular.

Ünlü moda devlerinden Dsquared2 , Dolce & Gabbana, Etro, Missoni ve Moschino, Kartell’e özel tasarımlarıyla davetlilerin dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca fotoğrafçılar Gabriele Basilico, Maurizio Galimberti, Fabrizio Ferri; şefler Carlo Cracco, Davide Oldani; mimar ve tasarımcılar Mario Bellini, Philippe Starck, Takujin Voshioka ve İtalya futbolunun ezeli rakipleri Milan ve Inter takımları da Kartell için yaratıcılıklarını ortaya koyanlardandı.





Benim de katılma şansı bulduğum Kartell gecesinin en büyük sürpriziyse, Kartell ♥ Milano projesinde sergilenen ürünlerin bir yardım hareketi yararına satışa sunulması oldu. Elde edilen gelirler Umberto Veronesi Vakfı’na bağışlanacak.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...