Hürriyet Magazin

16 Nisan 2011 Cumartesi

Antika Karnavalı "Mercatone del Naviglio Grande"





Milano Design Week 2011’in yankıları devam ederken şehrin hızı dur durak bilmiyor. Kokteyller, partiler, özel davetler derken birbirinden özgün tasarımlar gece gündüz sokakları süslemeye devam ediyor.

Design Week 2011 için Milano’yu yerinden oynatan tasarım meraklılarına bu senenin sürprizi ünlü “ Mercato del Naviglio Grande ” adlı sokak pazarından geldi.  12 - 17 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleşen Milano Tasarım Haftası için, her ayın son pazarına denk gelen antika pazarı, 2 hafta erkene çekildi. Bu haber ünlü pazar için önceden ajandalarına not alanları üzse de, şehrin hayli yüksek sayıya ulaşan ziyaretçisi için ilgi çekici bir deneyim olacağa benziyor.

Yaklaşık 400’e yakın satıcının katıldığı sokak pazarı için, her ay farklı ülkerlerden koleksiyonerler, mağaza sahipleri, antikacılar ve tasarımcılar Milano’ya akın ediyor. Pazarın bu kadar dikkat çekici olmasının sebebiyse ayda 1 kez, her ayın son pazarında kuruluyor olması ve sunduğu geniş ürün yelpazesiyle her kitleden ziyaretçiye hitap edebilmesi. Ev eşyasından, saate, porselen takımlarından, kitaplara; antika eşyalar, broşlar, vintage kıyafetler, eski televizyon ve radyolar, gümüş çatal – bıçak takımları… Kısacası oyuncak bebeklerden, eski kartpostallara kadar aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bir antika pazarı sizleri bekliyor.






Navigli’deki Canale Grande adlı kanalın etrafında 09.00 – 19.30 saatleri arasında kurulan bu ilginç pazarda saatlerce dolaşmaktan yorulursanız kafanızı çevirdiğiniz anda görebileceğiniz sayısız café ve restoranda birşeyler yiyip içebilir ya da alışverişinize küçük bir mola verip kültürünüzü de geliştirmek isterseniz gün boyu açık olan sanat galerilerini gezebilirsiniz.

Merak edip görmek isteyenler için "Mercatone del Naviglio Grande" pazar takvimini aşağıda bulabilirsiniz.


29 Mayıs 2011 
26 Haziran 2011
 28 Ağustos 2011
25 Eylül 2011
 30 Ekim 2011
 27 Kasım 2011


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...