Hürriyet Magazin

10 Nisan 2011 Pazar

Moda Milano’yu 12’den Vurdu!




Milano Moda Haftası Sonbahar/Kış 2011/2012 her sene olduğu gibi bu sene de devrim niteliğinde ses getirdi. Bir önceki sezonun başarısını devam ettirmenin yanı sıra Milano’nun şehir merkezinde gerçekleştirilen eventlere bu sezon Palazzo Clerici, Circolo Filologico, Palazzo Giureconsulti ve Fashion Hub gibi yeni lokasyonlar da eklendi. Defilelere girme şansı elde edemeyen moda tutkunları Duomo’nun merkezine kurulan geniş çadırlarda gerçekleştirilen moda şovlarını şehrin merkezine yerleştirilen 2 adet maksi ekrandan canlı olarak izleme şansı buldu.
Tam tamına 74 defileye ev sahipliği yapan Milano Moda Haftası hakkında düşüncelerini paylaşan CNMI başkanı Mario Boselli herkesi memnun etmenin kolay olmadığını, buna rağmen bu sezon seçilen yeni lokasyonlarla moda haftasının renklendiğini, bundan sonraki sezonlar içinse eventler için düzenli bir takvim geliştirmenin şart olduğunu belirtti.


Açılışın Gucci, Richmond ve Alberta Ferretti ile yapıldığı moda haftasının farklı yanlarından biri de kapanış gününe özel genç yeteneklere yer verilmesiydi. Tasarımlarıyla yeni jenerasyonun öne çıkan isimlerinden Sergio Zambon, Carta, Costura ve Erkan Çoruh veda gününe özel şovlarıyla moda takipçilerinin hafızasında yer edinmeyi başardı.
Milano Belediyesi moda rüzgarını tüm şehre yayabilmek için üçüncü kez “Milano Loves Fashion” adı altındaki organizasyonlara imza attı. Böylece defilelerin yanı sıra; galerilerde, çeşitli bar ve kulüplerde moda konseptine özel sunumlar gerçekleştirildi. Fashion House’da müzikli kutlamalar olurken, Palazzo Marino’da İtalya’nın ünlü moda yazarı Pino Grasso’nun moda temalı sergisi yer aldı. Bunlardan en ses getireniyse White organizasyonun katkılarıyla metro istasyonunda gerçekleştirilerek dikkat çeken Alessandra Marchi defilesiydi.

Ayakkabının Kalbi Çizmede Attı

İtalya genelinde iş gücünün yüzde 21’ini elinde tutan moda sektörü için geçtiğimiz ay renkli defilelerin yanı sıra moda takipçilerini yakından ilgilendiren başka bir organizasyona daha imza atıldı. Moda haftasının hemen ardından başlayan dünyaca ünlü MICAM ayakkabı fuarı Milano sokaklarını canlandırdı. Sadece şehir merkezinin uzağında kalan fuar alanı değil Monte Napoleone ve Duomo sokakları da özel showroom ziyaretçilerine kapılarını açtı.











Mutlu Yıllar İtalya…

Daha sıcağı sıcağına Milano Moda Haftası ve MICAM yorumları bitmemişti ki İtalya, siyasi birliğin sağlanmasının 150. yılı kutlamalarına özel hazırladığı ürünlerle bir kez daha moda ve tasarım dünyasının ilgisini üzerine çekmeyi başardı.
Bundan tam 150 yıl önce, 17 Mart 1861'de çoğunluğu Fransız ve İspanyol egemenliği altında bulunan İtalyanların toprak bütünlüğünü sağlaması anısına kutlanan yıldönümüne, ülkenin milli renkleri damgasını vurdu. Yeşil, Beyaz, Kırmızı... Modacı ve tasarımcıların İtalya bayrağından esinlenerek, "Made in Italy" konseptini vurguladıkları özel üretim parçaları "3 Renk Gecesi" adı verilen kutlamalarla tüm dünyaya tanıtıldı.













  1. Çanta, ayakkabı, saat gibi çeşitli aksesuarların İtalyan yeşili, beyazı ve kırmızısıyla sunulmasının yanı sıra koltuk, masa, kask, bebek arabası gibi tasarım ürünler üzerine yaratıcılığın sergilendiği limited edition olarak adlandırılan sınırlı sayıdaki parçalar, moda ve tasarım denince neden hep bir ağızdan İtalya çıktığını açıklar nitelikteydi.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...